Materiaalpech nekt Tom Pidcock in Hulst: “Weet niet exact wat er gebeurde”

zondag 27 november 2022 om 16:30
Materiaalpech nekt Tom Pidcock in Hulst: “Weet niet exact wat er gebeurde”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock leek in de Wereldbeker van Hulst op weg naar de tweede plaats achter Mathieu van der Poel, maar kwam in de slotfase de pechduivel tegen. De Britse wereldkampioen kende materiaalpech en gaf er vervolgens de brui aan. “Het had nog weinig nut”, was Pidcock na afloop kort maar krachtig.

Pidcock en Van der Poel maakten er in Hulst een mooi gevecht van om de overwinning, maar de Brit moest toch zijn meerdere erkennen in de Nederlander. De regerende wereldkampioen in het veld was wel op weg naar de tweede plaats, maar stond plots langs de kant. “Ik weet ook niet exact wat er gebeurde”, citeert Het Nieuwsblad. “Ik denk dat ik iets raakte, wellicht dat paaltje of misschien nog iets anders.”

“Helemaal zeker ben ik het niet. Mijn wiel was daarna kapot. Ik liep nog wel even, maar het was nog ver, het had weinig nut.” Pidcock stapte uit de wedstrijd en kon zo een op het oog zekere tweede plaats op zijn buik schrijven.

Extra trainingsritje  
Na afloop kroop hij echter toch weer op de fiets, voor een extra trainingsritje met zijn broer Joe Pidcock, naar zijn uitvalsbasis in België. “Het was gepland om met m’n broer naar huis te rijden. Vandaag is de cross vroeg gedaan, dus hadden we die kans. Ik denk dat het zo’n 60 km is naar huis.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 27 november 2022 om 18:24

Heeft dit nou met materiaalkeuze te maken denken jullie of gewoon domme pech. Pauline Ferrand-Prévot had ook flink gedoe met de Pinarello onlangs.

1
Klaas B 27 november 2022 om 19:53

Heeft niks met Pinarello te maken. Pidcock maakt een schuiver en komt met de zijkant van zijn wiel tegen het betonnen fietspad waardoor z,n wiel dubbel slaat. Vervolgens blokkeerde zijn achterwiel waardoor hij tegen een paaltje botste.

5
LookProRideSlow 27 november 2022 om 20:06

Volgens mij precies wat er gebeurde. Terwijl de commentatoren het euvel elders zochten.

2
Wheely 27 november 2022 om 20:52

Ok thanks, klinkt plausibel, was ook moeilijk te zien wat er nou precies gebeurde.

0
poortje de dijkenstoemper 27 november 2022 om 17:58

Jammer voor Tom had m graag zien finischen op de tweede plaats , wint deze winter nog wel een aantal cross wedstrijden

0

Headlines

Populair

Materiaalzone