Matej Mohoric verdedigt Sloveense wegtitel niet

zondag 26 juni 2022 om 10:54
Matej Mohoric verdedigt Sloveense wegtitel niet

foto: Cor Vos

Matej Mohorič zal vandaag niet deelnemen aan de Sloveense titelstrijd op de weg in Maribor. De renner van Bahrain Victorious, die afgelopen donderdag nog wel in actie kwam op het Sloveens kampioenschap tijdrijden, richt zich vanaf nu volledig op de Tour de France.

Mohorič, die vorig jaar Jan Polanc en Luka Megec van de Sloveense wegtitel wist te houden, maakt deel uit van de definitieve selectie van Bahrain Victorious voor de Ronde van Frankrijk. De 27-jarige allrounder wil komende vrijdag zo goed mogelijk aan de start verschijnen van de Tour en laat niets aan het toeval over.

De winnaar van Milaan-San Remo heeft dan ook besloten om te passen voor de Sloveense titelstrijd. Dit is een fikse tegenvaller voor de lokale organisatie in Maribor en de Sloveense wielerbond, zeker omdat Tadej Pogačar en Primož Roglič tevens schitteren door afwezigheid.

Mohorič was enkele dagen geleden nog wel van de partij op het Sloveens kampioenschap tegen de klok. De hardrijder moest na een tijdrit van bijna 29 kilometer in Novo Mesto genoegen nemen met een zilveren medaille, achter zijn Bahrain Victorious-ploegmaat Jan Tratnik.

Dit artikel delen:

4 Reacties

paul s 26 juni 2022 om 11:10

Oei oei ,als Patlef dat hoort

Ronellenfitsch 26 juni 2022 om 11:18

Slovenië is natuurlijk niet zo’n totalitaire staat als België met stemplicht en startplicht op het BK …

Wheely 26 juni 2022 om 11:25

Ook niet zo slim om deze wedstrijden pas vandaag te organiseren, vrijdag was ook een prima mogelijkheid geweest. Direct na de Ronde van Slovenië nog beter natuurlijk.

Koers 26 juni 2022 om 12:03

Denk dat er sowieso eens grondig moet worden gekeken naar de datums. Zo kort op de aller aller allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar is een tikje lastig, helemaal als niet iedereen kans maakt op een bepaalt parcours. Al heeft het ook wel enige charme om de nieuwe truien in de tour, en daarna de criteriums te zien.

Headlines

Populair

Materiaalzone