Matej Mohoric kan binnen een week training hervatten

vrijdag 21 mei 2021 om 11:41
Matej Mohoric kan binnen een week training hervatten

foto: Cor Vos

Het gaat goed met Matej Mohorič na zijn akelige valpartij in de negende etappe van de Giro d’Italia. De Sloveen van Bahrain Victorious mag normaal gesproken volgende week alweer de training hervatten.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Mohorič kwam afgelopen zondag in de negende etappe naar Rocca di Cambio zwaar ten val in een afdaling en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De renner verloor in de afzink van de Passo Godi de controle over zijn fiets, ging over kop en klapte op hoge snelheid op zijn hoofd. Mohorič was zichtbaar van de kaart en klaagde over duizeligheid.

De ploegdokter van Bahrain Victorious, Daniele Zaccaria, bevestigde enkele uren na de crash dat Mohorič een hersenschudding heeft opgelopen bij de valpartij. Verder bleef de schade beperkt: de rittenkaper had alleen wat last van lichte kneuzingen. “Ik voelde in eerste instantie wel wat pijn, maar het gaat nu goed met me”, klinkt het nu uit de mond van Mohorič.

De 26-jarige renner, die het verder nog uitgebreid had over zijn valpartij, is inmiddels weer thuis in Slovenië en zal binnen een week weer op de fiets stappen. “Ik zal eerst nog worden onderworpen aan het UCI-protocol met betrekking tot hersenschuddingen. Het laat nog maar eens zien hoe belangrijk het is om tijdens de koers een helm te dragen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

reusjen 21 mei 2021 om 11:55

Dat valt helemaal niet tegen! Erg jammer dat hij weg is, leek in erg goede vorm.

Weet iemand inmiddels hoe de valpartij van De Marchi tot stand is gekomen?

0
Turtlehead 21 mei 2021 om 12:05

Op naar de Tour! Dat wordt de wedstrijd van de herkansing voor een half peloton opgevers (Sivakov, Ewan, Merlier, Mohoric, …) ;)

0
lo squalo dello Stretto 21 mei 2021 om 12:48

Komt er nog goed van af. Op naar de Tour nu; had ook nog geen zwaar voorjaar afgewerkt, denk sowieso met het oog op de dubbel Giro-Tour.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone