Mas denkt nog altijd aan podiumplek: “Een vroege aanval? Dat is een mogelijk scenario”
Sepp Kuss en Enric Mas na de tweede Pyreneeënrit - foto: Cor Vos
maandag 11 september 2023 om 15:09

Mas denkt nog altijd aan podiumplek: “Een vroege aanval? Dat is een mogelijk scenario”

Enric Mas eindigde bij zijn vorige twee deelnames aan de Vuelta a España op het eindpodium, maar een top 3-klassering lijkt nu toch ver weg. De mannen van Jumbo-Visma lijken voorlopig een maatje te groot, al geeft de kopman van Movistar het nog niet op. “Een podiumplaats is nog altijd de ambitie”, laat Mas op de tweede rustdag weten aan Ciclismo a Fondo.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mas begint als de nummer vijf in het algemeen klassement aan de slotweek van de 78ste Vuelta a España. Zijn achterstand op leider Sepp Kuss bedraagt al iets meer dan drie minuten, maar het verschil met de nummer drie in de stand – Jonas Vingegaard – is ‘maar’ 1:22. Is er nog iets mogelijk voor de 28-jarige Mas? De Spaanse klimmer denkt nog altijd aan een podiumplek, maar dan zal hij wel iets moeten ondernemen in de komende bergritten.

Durft Mas te gokken en al vrij vroeg zijn kaarten op tafel te gooien? “Een verre aanval is een mogelijk scenario. Het doel is om in Madrid op het eindpodium te staan. Of we dat kunnen bewerkstellingen met een vroege aanval, dat weet ik niet. Dat zal dan wel gebeuren in overleg met de ploegleiding. Het heeft geen zin om zomaar aan te vallen, om dan vervolgens als twintigste over de finish te komen. Dat is nutteloos.”

Over Jumbo-Visma
Met nog twee zware bergetappes (woensdag en donderdag) en twee verraderlijke heuvelritten (dinsdag en zaterdag) volgen er in de derde week nog een paar potentiële sleutelritten, maar voorlopig lijkt er geen kruid gewassen tegen Jumbo-Visma, met het supertrio Sepp Kuss, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard.

Of verwacht Mas nog heibel in de Nederlandse tent? “Ik denk niet dat er een slechte sfeer zal ontstaan tussen de kopmannen van Jumbo-Visma. Zeker niet na het winnen van de Giro d’Italia en Tour de France. Het is echt een ploeg, een collectief. Ik denk niet dat ze elkaar zullen bestoken.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
11 september 2023 15:52
Een vroege aanval ? Best mogelijk. Maar als de Jumbo's, en allicht landgenoot Ayuso, al fluitend naar zijn wiel zullen rijden bij de een of twee halfslachtige prikjes, zullen we het al gehad hebben. Ik geloof nooit dat Mas ook maar een ogenblik denkt weg te kunnen rijden.
11 september 2023 17:16
Sterke renner, rijdt waarschijnlijk voor de 5de keer top 5 in de Vuelta. En na een breuk in het schouderblad en 7/8 weken om te herstellen en weer op te bouwen is dit al een heuse prestatie.
11 september 2023 15:23
Ik denk dat een vroege aanval de enige mogelijkheid is op podium. Vertrekken, en gewoon doorrijden met 1 of 2 jumbo's in je wiel. Terwijl de andere(n) erachter tactisch hun benen stilhouden omdat ze niet met pakweg Ayuso willen doorrijden.

Maar de Vuelta nog winnen... dat zie ik niet gebeuren
11 september 2023 16:05
Als ik iemand deze ronde telkens heb zien bekomen (en net blijven aanhaken of net afhaken) van een poging is het Mas wel.
11 september 2023 16:54
Iedereen kan een vroege aanval doen, Enric, jij ook, ik ook.
11 september 2023 18:25
De kans op een late aanval is al zo goed als onbestaande, laat staan een vroege.
  11 september 2023 18:30
  Eens, nog afgezien van het feit dat Mas niet een immense durfal is kun je toch ook vaststellen dat de ploeg niet sterk genoeg is om een aanval fraai in te leiden. Alleen Rubio zou je daarvoor kunnen gebruiken. De tijd dat de ploeg vele pionnetjes hoog in het AK had zijn voorbij.
  11 september 2023 18:48
  Vroeger had Movistar na de tweede rustdag vaak opeens wat extra's. Wie weet.
  12 september 2023 07:45
  Wanneer je een kopgroep met Oliveira, Lazkano, Rubio en Mas hebt moet die denk ik best ver komen
11 september 2023 15:21
Eens een klapke doen met Remco. Zal voor u wel 100km op kop rijden.

Reacties zijn gesloten.