Martin over Aru: “Wij zouden kunnen samenwerken in de Tour”

Door , zondag 18 februari 2018 om 14:05
Martin over Aru: “Wij zouden kunnen samenwerken in de Tour”

Fabio Aru, Alexander Kristoff en Daniel Martin in hun nieuwe tenue - foto: UAE Emirates

Daniel Martin heeft zijn eerste wedstrijdkilometers voor zijn nieuwe ploeg UAE Emirates verwerkt. Aan het begin van het seizoen werd al bekendgemaakt dat hij de Tour de France zou starten als kopman. Mocht dat samen met Fabio Aru zijn, dan zou hij dat geen probleem vinden.

In gesprek met Cyclingnews vertelt hij dat hij van mening is dat een samenwerking met Aru wellicht goed uit kan pakken voor de ploeg. “In alle eerlijkheid, ik denk dat we goed samen zouden werken in de Tour. We zouden elkaar goed aanvullen. Met die eerste week denk ik ook dat het goed is om twee opties te hebben. We zullen zien wat de plannen worden. We gaan er sowieso het beste van maken”, is hij van mening.

Aru zal tijdens de Abu Dhabi Tour debuteren voor UAE Emirates. Wat zijn grote doelen zijn dit seizoen, is nog niet bevestigd. La Gazzetta dello Sport meldde eerder al dat hij de Giro d’Italia zou betwisten, maar volgens Cyclingnews zou hij liever in La Grande Boucle starten. “Hij kan sowieso beide doen, maar het zou wel fijn zijn voor het team als ze in de Giro ook iemand hebben”, stelt Martin.

Seizoensstart
De Ierse klassementsrenner is op dit moment actief in de Ronde van de Algarve, zijn eerste wedstrijd namens de ploeg uit het Emiraat. De topvorm is er nog niet. “Het is mijn eerste wedstrijd en ik ben mij er heel bewust van dat andere jongens meer wedstrijdkilometers in de benen hebben. Dat voel ik. Ik geniet er gewoon van om zonder enige druk te koersen. Natuurlijk ga ik wel proberen in de laatste rit wat te forceren, maar ik heb geen last van stress”, vertelt hij.

Het nieuwe team is echter wel nog enigzins wennen. “Ik ben alles aan het leren. Ik had in de tijdrit heel slechte benen door de zware inspanning de dag ervoor. Ik leer hoe de sportvoeding hier werkt, dat is ook allemaal nieuw. Ik wist toen ik hier naartoe kwam dat dat zo zou zijn. Dit is waarschijnlijk de grootste verandering in mijn carrière, maar daarom zijn we hier. Er is een hoop ruimte voor verbetering, zowel voor mij persoonlijk als voor het team en dat is heel spannend.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

west 18 februari 2018 om 14:21

Samenwerking is al meerdere keren een van Aru’s sterke punten gebleken.

joowii 18 februari 2018 om 14:33

Wat is er zo speciaal aan de sportvoeding bij UAE dan?

Thijs E 18 februari 2018 om 14:51

@joowii: die is halal

“Hij kan sowieso beide doen, maar het zou wel fijn zijn voor het team als ze in de Giro ook iemand hebben”, stelt Martin. Is dit niet Iers voor “ik ben de kopman in de Tour , maar je mag wel komen helpen?

superbove 19 februari 2018 om 04:59

tja, als ie denkt dat sportvoeding van UAE beter is dan die van quikstep…

Headlines

Materiaalzone

Populair