Martin Mortensen en Peter Williams zorgen voor één-tweetje in Tro-Bro Léon

Martin Mortensen en Peter Williams zorgen voor één-tweetje in Tro-Bro Léon

foto: Sirotti, archief

zondag 17 april 2016 om 16:33

Een zeer sterke Martin Mortensen heeft Tro-Bro Léon 2016 gewonnen. De Deense renner van ONE was in de slotfase van de koers vol onverharde wegen veruit de sterkste. Zijn ploegmaat Peter Williams sprintte in Mortensens wiel naar plek twee.

De wedstrijd bleef lang gesloten, renners met vluchtintenties kregen weinig ruimte van het peloton. Een grote kopgroep dunde op de onverharde wegen van het Bretonse land beetje bij beetje uit. Een kopgroep van tien renners bleef daarvan over op zo’n dertig kilometer van de meet: Jordan Levasseur, Baptiste Planckaert, Peter Williams, Martin Mortensen, Sébastien Minard, Mihkel Raim, Johan Le Bon, Laurent Pichon, Yohann Gene en Florian Vachon.

Mortensen ging op negentien kilometer van de streep solo. De Deense coureur van ONE kreeg bijval van twee Fransen (Pichon en Vachon), maar verraste hen voor een tweede maal. De laatste grindstrook was Mortensen echter te veel, waardoor het trio weer samenkwam. Door het pokeren keerden meerdere renners uit de achtergrond terug, maar met een ferme sprint wist Mortensen iedereen in de luren te leggen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 17 april 2016 om 18:59

Een One-twee-tje :)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair