Martin Laas spurt naar tweede dagzege in Tour de Korea

zaterdag 15 juni 2019 om 08:30
Martin Laas spurt naar tweede dagzege in Tour de Korea

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Martin Laas mocht opnieuw aan het feest in de Tour de Korea. Nadat de Estse sprinter donderdag de sterkste was in de etappe naar Danyang, sloeg hij vandaag opnieuw toe. Op de lastige finish in Goseong bleef hij Juan José Lobato en Benjamín Prades voor in de sprint om de dagzege.

Het peloton koerste vandaag over 127 kilometer van Samcheok naar Goseong, een etappe langs de oevers van de Japanse Zee. Pas de finale zou beslissend zijn met de aankomst heuvelop. Daar probeerden een avonturiers nog het peloton voor de blijven, maar op 200 meter van de finish kwam alles samen. In de oplopende laatste meters deed Juan José Lobato een gooi naar de zege, maar Martin Laas kon in extremis nog om hem heen en stelde zo de winst veilig.

Voor Lobato restte de tweede plek, Benjamín Prades wed derde. Raymond Kreder was ditmaal vijfde en legde zo beslag op zijn vierde top 5-klassering in evenzoveel dagen. In de top van het klassement verandert er weinig: Filippo Zaccanti gaat voor de tweede dag op rij aan kop, voor Ben Perry (op 0:41) en Youcef Reguigui (op 1:03). De Koreaanse rittenkoers duurt nog tot aan morgen als het peloton afsluit met een vlakke etappe door het centrum van hoofdstad Seoul.

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 15 juni 2019 om 09:28

Beetje een ongeïnspireerde blauwdruk top-6 voor ver-weg-koersen.

0
Grobbel 15 juni 2019 om 09:30

Pijnlijke doch zeker ware observatie. En als het een beetje omhoog gaat dan wordt er een blik met Dyball, Lebas, Mancebo en Ovechkin opengetrokken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone