Martin: “Hiervoor kwam ik naar de Giro d’Italia”

woensdag 26 mei 2021 om 18:03
Martin: “Hiervoor kwam ik naar de Giro d’Italia”

foto: Cor Vos

Dan Martin voerde een fraai nummertje op in de zeventiende etappe van de Giro d’Italia. Op de slotklim naar Sega di Ala loste de Ierse renner van Israel Start-Up Nation zijn medevluchters om vervolgens in zijn eentje stand te houden tot aan de streep.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Martin werd door zijn ploegleider Nicki Sørensen op de hoogte gehouden van de verschillen met de achtervolgers. “Zo wist ik de hele klim hoe het ervoor stond. Van de verkenning van de klim wist ik dat ik de laatste twee kilometer moest zien te halen. Op het steilste deel van de klim bleef ik steeds een goed tempo rijden en met nog tweeënhalve kilometer te gaan ging ik all-in. Dat ik aan de streep met mijn hoofd schudde, zegt genoeg: ik kan niet geloven dat het is gelukt.”

Dat de Giro een achtbaan was voor zijn ploeg, vertelde de Ier. “We verloren Krists Neilands al op de eerste dag, we hadden een aantal goede uitslagen, Alessandro De Marchi reed in het roze, maar viel uit na een val, Alex Dowsett werd ziek… Toch bleef de teamgeest steeds geweldig. We hadden vandaag het plan om met mij in de vlucht te zitten en uiteindelijk heeft iedereen hier een rol in gespeeld. Ik twijfelde even door de sterke tegenwind, maar toch lukte het.”

Met zijn overwinning heeft Martin nu in alle drie de grote rondes een etappe gewonnen. In de Tour en de Vuelta won hij al twee keer en nu schoot hij ook in de Giro raak. “Hiervoor kwam ik naar de Giro. Ik wilde proberen een etappe te winnen. Ik wist dat vandaag een van de laatste kansen zou zijn. Door de tijd die ik verloor op de dag voor de rustdag, kon ik vandaag mee in de ontsnapping. Dat het uiteindelijk allemaal lukte, is geweldig.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

tvm 26 mei 2021 om 18:08

Prachtrenner, wat een karakter.

Ab Normaal 26 mei 2021 om 18:09

Mooie renner en van harte gegund

Wheely 26 mei 2021 om 18:12

Geweldig, wat mij betreft heeft hij de koninginnerit gewonnen!

vevie 26 mei 2021 om 18:14

Echt een prachtrenner, idd. Een strijder. Reden alle klassementsmannen maar zo aanvallend als Dan. Het richtte niet altijd wat uit, maar hij animeerde de koers wel altijd.

Tonydepony 26 mei 2021 om 18:19

Echt geweldig gereden vandaag, maar had denk ik zijn etappe al kunnen hebben moest ie het in de eerste twee weken meer laten lopen. Staat nu wel nog steeds 11e en etappewinst dus op zich spreekt me dat al tegen

Tempobeul 26 mei 2021 om 19:01

Klopt, maar top 10 rijden en een etappe winnen, vind ik een sterkere prestatie dan bijvoorbeeld 2 etappes winnen. Hopelijk kan hij nog die top 10 induiken.

Aart van Woud 26 mei 2021 om 18:22

Heel erg gegund deze overwinning, en uiteraard dik verdiend ook!

dumoman 26 mei 2021 om 18:33

Zeker gegund, enorme volharder en kan enorm afzien

vanuit de kantlijn 26 mei 2021 om 19:01

Dikke proficiat!!!! Helemaal zelf afgedwongen door op de voorlaatste klim het initiatief te nemen. Echt een oude krijger!!!

Joaquim Agostinho 26 mei 2021 om 19:15

Eens met alle reacties!

Murcia 26 mei 2021 om 19:53

Wederom complimenten voor de Ierse strijder, een voorbeeld van een renner die ook na DQS blijft presteren zij het soms met wat horten en stoten. Froome moet toch ook energie van zijn ploeggenoten krijgen?

vincenzo 26 mei 2021 om 20:29

Zal inderdaad de laatste kans zijn geweest voor een klimmende vluchter om een etappe te winnen. In de resterende twee bergritten zal er tempo worden gereden achter de vluchters omdat ploegen Bernal willen testen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone