Martijn Tusveld voorlopig uit de roulatie met schouderbreuk

dinsdag 18 februari 2020 om 16:32
Martijn Tusveld voorlopig uit de roulatie met schouderbreuk

foto: Cor Vos (archief)

Pech voor Martijn Tusveld: de renner van Team Sunweb zal een tijdje niet kunnen koersen vanwege een schouderbreuk. De 26-jarige Tusveld liep de breuk op in de Tour de la Provence, aangezien hij hard ten val kwam in de Franse wedstrijd. De Nederlander heeft ook last van een hersenschudding.

Tusveld maakte een pijnlijke schuiver in de tweede etappe naar La Ciotat, waarbij hij zijn schouder bezeerde. Daarop moest hij de strijd staken. Nadien werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor enkele scans en een röntgenfoto. Vier dagen later blijkt hij een breuk in de schouder én een hersenschudding te hebben opgelopen.

“Het is echter een ‘goede’ breuk en het is nu zaak om de situatie nauwlettend in de gaten te houden”, zo vertelt teamarts Camiel Aldershof. “Martijn zal nu echt moeten rusten, aangezien hij kampt met een hersenschudding. We zullen tijdens het genezingsproces bepalen wanneer hij weer op de roller mag trainen en zijn comeback kan maken.”

“Dit is echt een grote teleurstelling, zeker nu ik een goede winter kende en bezig was om weer op te bouwen. Ik hoop op een snelle genezing en comeback in het peloton, maar ik zal nu eerst moeten rusten”, zo vertelt de onfortuinlijke Tusveld, die vorig jaar ook een tijd moest revalideren na een kaakbreuk. De renner zal nu minstens een maand niet kunnen koersen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Arry1337 18 februari 2020 om 16:52

Ik denk dat hij misschien wel de renner is die het meest op de grond ligt per gereden wedstrijd van alle Nederlandse renners. :/

SnellePelle 18 februari 2020 om 19:27

Tjv fanboy?

Arry1337 18 februari 2020 om 23:43

Nee, ik ben juist fan van Martijn, en denk dat hij heel veel in zijn mars heeft. Alleen het lijkt alsof hij elke koers dat hij rijdt bij de gevallene zit.

2020: Provence
2019: Parijs-Nice stage 1 – 10 maart (terug in koers 3 maanden later)
2017: BinckBank Tour stage 4 – 10 augustus (geen koers meer tot februari 2018)

Het ‘valt’ nog mee, maar ik heb hem gewoon vaker zien vallen en doorfietsen zonder al te ernstige blessures. Er moeten anderen hier zijn die de momenten zullen herinneren.

leegloper 19 februari 2020 om 00:29

In Vuelta 2019 hard tegen auto gebotst: https://www.wielerflits.nl/nieuws/vuelta-2019-martijn-tusveld-botst-op-auto-maar-kan-weg-vervolgen/
Even later in zelfde Vuelta op 3km van streep gedemarreerd en gevallen: https://www.wielerflits.nl/nieuws/vuelta-2019-nikias-arndt-sterkste-vluchter-in-igualada/

SnellePelle 19 februari 2020 om 10:48

Gelukkig Arry, ik begin te ontpoppen tot Sunweb fanboy. Daarmee lijk ik een allergie te ontwikkelen voor kritische reacties op deze renners.

Mijn excuus voor mijn kriebeligheid.

Martijn is voor mij wat onzichtbaar en ken hem niet zo goed als coureur.
Wat mij wel opvalt is dat hij vaak te zien is met veel inspanning mimiek op zijn gezicht.
Mijn persoonlijke ervaring is dat deze renners vaak in staat zijn ver in het rood te gaan. Mooie eigenschap, maar de wisselwerking ervan is dat je waarneming minder wordt dan net effe submaximaal te rijden.

Kan en verklaring zijn waarom hij wat vaker erbij ligt dan goed voor hem is.

Headlines

Materiaalzone

Populair