Martijn Keizer meeste dagen op de fiets

donderdag 15 oktober 2015 om 11:22
Martijn Keizer meeste dagen op de fiets

Foto: Sirotti

Nu het huidige wielerseizoen bijna tot het verleden behoort, nemen statistici de tijd om een aantal gegevens op een rijtje te zetten. Zo blijkt Martijn Keizer van alle renners in de WorldTour en het ProContinentale circuit degene te zijn met de meeste koersdagen in de benen. De man van LottoNL-Jumbo komt uit op een totaal van 101, berekende PCS.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Qua aantal afgelegde kilometers stokt de teller van Keizer op 15.834, wat goed is voor een derde plaats. Kristian Sbaragli (15.996) en Jens Debusschere (15.875) overbrugden een nog grotere afstand. De Italiaan had daar 98 koersdagen voor nodig, de Belg 95.

Dat het lijstje met aantal overwinning wordt aangevoerd door Alexander Kristoff mag geen verrassing heten. De Noor van Katusha mocht in totaal twintig keer het zegegebaar maken. Hij wordt gevolgd door André Greipel (16) en Mark Cavendish (14). In het continentale circuit was de Sloveen Marko Kump (Adria Mobil) het succesvolst met achttien overwinningen.

Dit artikel delen:

28 Reacties

ghostwriter 15 oktober 2015 om 11:27

Keizer mag terug kijken op een zeer geslaagd jaar waarin hij als knecht geweldig werk heeft verricht en individueel ook een stap heeft gemaakt met enkele redelijke tijdritten en een 2e plaats in het klassement van de Tour de l'Eurométropole. Het is dan ook terecht dat hij zijn contract heeft mogen verlengen en hopelijk blijft hij zich goed ontwikkelen.

Ik vraag me af of LottoNL met tijdrijders als Van Emden, Gesink, Keizer en Kelderman de komende jaren steeds dichter in de buurt van het podium van de WK TTT kan komen.

0
Stumpelino 15 oktober 2015 om 11:38

Zeker leuke statistieken om door te lezen.
De harde realiteit komt echter ook naar voren: ‘Pro Continental outfit Team Roompot claimed the least victories with just three while LottoNL-Jumbo was bottom of the WorldTour teams with six.’

0
xistnc 15 oktober 2015 om 11:49

Respect voor Keizer is op zijn plaats, dat zeker. Noeste werker. Tegelijkertijd een kanttekening, want op het moment dat Kruijswijk hem in de Giro (onverwacht) het hardst nodig had, gaf hij niet thuis omdat hij minuten vooruit reed. Dat is overigens niet per se Keizer zelf aan te rekenen.

0
rahimns 15 oktober 2015 om 11:54

@Xistnc dus daarmee geef je hem dus aan de ene kant de schuld, terwijl je hem aan de andere kant niets verwijt… dus eigenlijk een zinloze opmerking ;)

0
ghostwriter 15 oktober 2015 om 12:02

@Stumpelino
Tja, LottoNL heeft het qua overwinningen (mede door blessures) slecht gedaan maar met een geweldige Kruijswijk in de Giro en een net zo geweldige Gesink in de Tour mogen ze toch terug kijken op een redelijk jaar.

Roompot is een nieuwe ploeg en persoonlijk vind ik dat je daar dus weinig van mag verwachten. Ik denk dat de ploeg de komende jaren steeds beter zal gaan draaien maar zolang ze met een klein budget werken zullen de prestaties nooit geweldig worden.

Het mooie aan Roompot is dat ze Nederlandse wielrenners opvangen die anders buiten de boot dreigen te vallen. Wat ik wel vervelend vind is dat ze jongens als Weening en Vd Lijke uit de World Tour weg halen die eigenlijk in de WT konden blijven.

0
Kwouter 15 oktober 2015 om 12:19

@ ghostwriter.

Het bedrijf Roompot wil toch ook wel anders in het nieuws komen als continentale ploeg met de minste overwinningen. Een paar ex-wt rijders kan dus geen kwaad.

0
xistnc 15 oktober 2015 om 12:46

Wie heeft het over ‘schuld’, Rahimns? Het constateren van een oorzaak en een gevolg hoeft niet per se te resulteren in het bepalen van schulden en boetes. Het niet bepalen van schulden en boetes lijkt me geen reden om een kritische constatering niet te doen. Dat jij kritiek niet leuk vindt, dat is ‘geweten’.

0
Zjoske 15 oktober 2015 om 13:04

@ghostwriter
Vergeet Campenaerts niet voor de TTT-ploeg.

0
tendam 15 oktober 2015 om 13:30

@xisntc
Wat is nu je kritiek precies dan? Daar plaatst rahimns terecht een kanttekening bij…

on: Valverde heeft maar een paar koersdagen minder dan Keizer. Wat een seizoen rijdt die vent zeg. Hij rijdt weet ik hoeveel koersen, en allemaal minstens top-10.

0
rahimns 15 oktober 2015 om 13:40

@xistnc je gebruikt weer prachtige zinnen, maar zoals Ten Dam al aangeeft, ik probeer nu juist te achterhalen wat je kritiek is. Martijn had die etappe blijkbaar de zegen om in de aanval te gaan, dus wat kan hij eraan doen als achter hem van alles gebeurt. Zoals jij ook al aangaf: niets. Dus wat is nu precies je kritiek op hem?

0
Koel 15 oktober 2015 om 13:45

En als dank….. geen "lotto trekking", zelfs geen "petje op petje af" met Martijn Keizer tijdens de fandag.
Ik ga niet!

0
bommie 15 oktober 2015 om 13:48

Ik vind het trouwens verrassend dat Adam Hansen niet in de top 10 met meeste koersdagen staat. Die heeft alleen al in de drie grote rondes 63 koersdagen.

0
Coldeportes 15 oktober 2015 om 13:50

@xistnc
Zinloze opmerking over Keizer, waar @rahims en @tendam terecht vraagtekens bij zetten. Lijkt meer op zeiken om het zeiken, zoals altijd door jou verpakt in mooie volzinnen.

0
schipperaar 15 oktober 2015 om 13:55

Alleen xistnc kon weten dat kruiswijk die dag id problemen kwam, keizer had hem beter ff gebeld, nalatig dus.

0
Hakkie2 15 oktober 2015 om 14:10

@bommie: Adam Hansen staat daar meestal niet in. Er word altijd wel geroepen dat hij zoveel rijdt, maar in praktijk rijdt hij behalve de drie grote rondes vrij weinig. Ik vind dan ook dat zijn ‘prestatie’ altijd wat overroepen wordt. Ik denk dat drie rondes van een week rijden best zwaarder kan zijn dan 1 ronde van 3 weken met daar om heen heel veel rust.

Wat Hansen trouwens geen slechte renner maakt, maar dat heeft niets met het aantal gereden grote rondes te maken.

0
Wheely 15 oktober 2015 om 14:49

@tendam
Valverde inderdaad interessant, zou hij meer winnen als hij minder rijdt of is hij juist zo goed omdat hij veel koerst.

0
batchieboy 15 oktober 2015 om 15:04

Marko Kump ook maar naar TLJ dan.

0
Banddikte 15 oktober 2015 om 16:01

@xistnc
Jouw kritiek op Keizer is volkomen terecht. Hij had natuurlijk eerst in zn glazen bol moeten kijken wat er die dag ging gebeuren

0
dikkechaap 15 oktober 2015 om 16:10

Je plaats een kanttekening bij het feit dat je respect hebt voor keizer en/of dat hij een harde werker is. Deze kanttekening werk je uit, om aan het eind te concluderen dat het Keizer niet kan worden verweten.
Dat is gewoon een onduidelijk verhaal xistnc. Het zou je sieren als je dat toe kon geven, iedereen heeft wel eens moeite om zijn gedachten uit te drukken.

0
bommie 15 oktober 2015 om 16:11

@Hakkie2: Werd toch even nieuwsgierig, dus heb het opgezocht. Hansen had dit jaar 87 koersdagen. Hij reed maar drie eendaagse koersen (Australisch kampioenschap, WK en Milaan – San Remo). Afgelopen drie jaar was het echt een stuk meer met 99, 98 en 105 koersdagen.

0
matwiel 15 oktober 2015 om 16:15

Xistnc: als je nu de woorden ‘per se’ vervangt voor ‘alleen’ ben je overal van af.

0
Hakkie2 15 oktober 2015 om 16:24

@bommie: het was wel meer de laatste jaren, maar dan met name in het vroege voorjaar. Tussen Giro, Tour en Vuelta in rijdt hij nauwelijks iets. Ja, jaarlijks de Ster ZLM Tour. Na 5 april rijdt hij alleen nog de drie grote rondes. Als je ipv de Giro gewoon Romandië, België, Zwitserland en tussen Tour en Vuelta nog Polen oid rijdt, rij je veel meer wedstrijden in die periode.

Of zoals Lindeman dit jaar. Romandië, Giro, Zwitserland, Polen, Vuelta (en zelfs nog wat na de Vuelta). En die reed ook nog eens alle heuvelklassiekers en Baskenland. In die periode dat Lindeman al die koersen reed, rijdt Hansen traditiegetrouw alleen Giro, ZLM, Tour en Vuelta.

0
bommie 15 oktober 2015 om 16:34

@Hakkie: Klopt, van begin april t/m eind september rijdt hij inderdaad steevast vier koersen. Omdat hij Australiër is, zit daar inderdaad niet eens een nationaal kampioenschap tussendoor.
Hij reed de afgelopen jaren de ronde van Peking aan het eind van het seizoen. En dit jaar heeft hij de Ster ZLM Tour niet uitgereden, daar zit het verschil in. En in het jaar dat hij op 105 koersdagen kwam, reed hij ook de rondes van Qatar en Oman in het voorseizoen.

0
123poetertjes 15 oktober 2015 om 18:15

Toch wel grappig dat Kolss ook altijd zo hoog scoort in dit soort lijstjes (heb het nu over overwinningen). Hun kopman Buts heeft dit jaar buiten het WK en de ES om alleen maar .2 – koersen gereden, maar wordt wel even zesde in Europe Tour, toch knap. Zo ook mannen als Kononenko en Polivoda die aan de lopende band presteren in eigen regio.

0
Verweggistan 15 oktober 2015 om 18:31

99 uitgereden koersdagen, want volgens dat uitslagenlijstje is hij 2x niet gefinisht. Dat zijn niet echt koersdagen naar mijn mening.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone