Martijn Budding wint slotrit Olympia’s Tour, Cees Bol eindwinnaar
Martijn Budding - foto: Léon van Bon (archief)
zondag 2 oktober 2016 om 16:35

Martijn Budding wint slotrit Olympia’s Tour, Cees Bol eindwinnaar

Martijn Budding heeft de slotrit van Olympia’s Tour gewonnen. De renner van Rabobank was in de slotfase van een 177 kilometer lange rit door Limburg de sterkste renner in een kopgroep van zeven renners. Zijn ploeggenoot Cees Bol verdedigde zijn leiderstrui met succes en mag zich eindwinnaar noemen.

Op de slotdag kregen de renners een zware rit door het Limburgse heuvelland voorgeschoteld. Onderweg stonden onder meer de Gulperbergweg, Schweiberg, Piemert en vijf keer Mheerelindje op het menu. Na een eerste wedstrijduur met meerdere aanvalspogingen ontstond er een kopgroep van elf man onder meer de Nederlanders Pascal Eenkhoorn (BMC), Hartthijs de Vries (Rabobank), Stef Krul (Metec-TKH) en Marco Doets (Babydump-De Rijke). De Noor Ole Forfang en de Fransman Rémi Cavagna (Klein Constantia) vonden het niet snel genoeg gaan en gingen er samen vandoor. De twee werkten goed samen en reden een voorsprong van twee minuten bij elkaar.

Julien Van Den Brande (België), Mads Petersen (Denemarken), Fridtjof Røinås (Noorwegen) en Julius van den Berg (SEG Racing) gingen in de tegenaanval en Van den Berg, Van Den Brande en Røinås slaagden erin om zich bij de koplopers te voegen. De vijf hielden het echter niet tot het einde vol en er ontstond een nieuwe kopgroep van zeven renners. Naast de Nederlanders Eenkhoorn en Budding waren ook de Australiër Lucas Hamilton, de Belg Piet Allegaert, de Noor Amund Grondahl, de Amerikaan Geoffrey Curran en de Belg Stan Dewulf (Lotto Soudal U23) mee.

De kopgroep zou de strijd om de dagzege onderling uitvechten op de afsluitende beklimming van van Mheerelindje. Daar bleek Budding over de sterkste klimmersbenen te beschikken.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
3 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2016 16:43
Voor Rabo een mooi slot van vele succesvolle jaren.
2 oktober 2016 17:54
Bol volgt Bol op ;)
2 oktober 2016 17:57
Hopelijk kan SEG het stokje overnemen en SEG heeft al Bol, Maas, Lenderink en De Vries ingelijfd.

Reacties zijn gesloten.