Martijn Budding over Roompot-jaren: “Ik had achteraf de keuze anders gemaakt”

Martijn Budding over Roompot-jaren: “Ik had achteraf de keuze anders gemaakt”

foto: Cor Vos

donderdag 5 december 2019 om 17:00

Voor Martijn Budding was zijn tijd bij Roompot-Nederlandse Loterij niet de beste periode uit zijn nog korte carrière. De coureur uit Veenendaal kijkt terug op de beslissing die hij toen genomen heeft. “Spijt is een groot woord, maar ik had achteraf de keuze anders gemaakt”, vertelt Budding.

Na een succesvol jaar bij het Rabobank Development Team stapte Budding in 2017 over naar Roompot-Nederlandse Loterij. “Ik was nog niet per se bezig om prof te worden, want ik was derdejaars belofte”, kijkt hij terug. “Er was sprake van een doorstart van Rabobank, met Grischa Niermann en een andere sponsor, maar dat ging uiteindelijk niet door. Daarna had ik eigenlijk de keuze tussen SEG Racing Academy of Roompot, en toen heb ik voor Roompot gekozen.”

“Misschien had ik mij op mijn ontwikkeling moeten focussen, met nog een jaar extra bij de beloften. Maar dat is achteraf. Het is lastig om daar conclusies uit te trekken”, zegt de 24-jarige Budding. Hij reed er geen imponerende uitslagen, ondanks sterke prestaties bij de beloften. “Ik zat in de klimmershoek en reed veel van die koersen, dus daar heb ik mij eigenlijk te veel gefocust op het klimmen. Ik heb alleen niet echt de bouw voor een klimmer, dus ik zal nooit heel goed mee kunnen.”


Morgen spreekt Budding in een uitgebreid interview met WielerFlits over zijn succesvolle seizoen bij BEAT Cycling Club, de interesse die dat opwekte en zijn transfer naar Riwal-Readynez.

Dit artikel delen:

4 Reacties

hartstikkebedankt 5 december 2019 om 14:50

Ik zie toch ook een behoorlijk aantal koersen over vrij vlak of licht geaccidenteerd terrein die hij bij Roompot heeft gereden. Komt zo wellicht wat ondankbaar over voor de kans die hij bij de ploeg heeft gekeken, maar de totale ervaring bij het team zal wel niet top zijn geweest.

Scott Sunderland 5 december 2019 om 16:13

Waar het ook aan heeft gelegen, de periode bij Roompot was bijna einde carrière voor Budding. Dat was echt een mislukking. Knap hoe hij zich heeft herpakt en voor volgend jaar weer nieuwe kansen heeft gecreëerd.

SnellePelle 5 december 2019 om 19:45

De meeste renners vanuit RaboDev komen niet lekker uit de verf. Te veel trainingsuren, te veel koersen, veel onderweg en te weinig focus op persoonlijke ontwikkeling.

Gezien het aantal renners dat SEG de afgelopen jaren als prof heeft afgeleverd had dit zeker weten een betere keuze geweest.

Hij is wellicht blij met Beat, maar meestal een voorlaatste post naar clubrenner, of een avontuur in Azie.

Scott Sunderland 5 december 2019 om 21:58

@ SnellePelle

Dat is misschien wel vaak zo hoor, maar in het geval van Budding lijkt zijn overgang komend seizoen van BEAT naar de Deense PCT ploeg Riwal toch wel weer een stap vooruit natuurlijk.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone