Marlen Reusser oppermachtig op EK tijdrijden, zilver voor Ellen van Dijk

donderdag 9 september 2021 om 11:46
Marlen Reusser oppermachtig op EK tijdrijden, zilver voor Ellen van Dijk

foto: Cor Vos

De Europese titel tijdrijden bij de vrouwen is gegaan naar Marlen Reusser. De Zwitserse tijdritspecialiste was na 22,4 kilometer in Trentino veruit de snelste. Ze bleef Ellen van Dijk negentien seconden voor. De Nederlandse moest genoegen nemen met het zilver. Lisa Brennauer kreeg het brons omgehangen.

De eerste richttijd kwam van Lisa Klein. De Duitse zette bij het tussenpunt (13.52 minuut) en aan de finish (28.35 minuut) de snelste tijd neer. Riejanne Markus, de eerste Nederlandse aan het vertrek, bleef dicht bij Klein en strandde aan de eindstreep op 21 seconden.

De tussentijd van Klein werd van de tabellen geveegd door een ijzersterke Marlen Reusser, die 13.17 klokte en daarmee 35 seconden sneller was dan de Duitse. Maar de Zwitserse kreeg het niet cadeau, want Ellen van Dijk, die als laatste van start was gegaan, volgde halverwege op slechts zeven seconden van Reusser. Het gat met nummer drie Lisa Brennauer was al 32 seconden.

Ellen van Dijk – foto: Cor Vos

Marlen Reusser stoomt naar de EK-titel
Reusser wist op de terugweg naar Trente zelfs Lisa Brennauer (een minuut eerder gestart) en Vittoria Bussi (twee minuten eerder gestart) in te halen. Dat betekende twee extra mikpunten voor de favoriete uit Zwitserland. Het zorgde voor een eindtijd van 27.12 minuut, goed voor een gemiddelde snelheid van 49,3 km/h.

Van Dijk had dat voordeel niet en gaf in het tweede deel nog wat toe op Reusser; aan de finish was haar achterstand twintig seconden. Daarmee mocht ze het zilver in ontvangst nemen. Brennauer verloor uiteindelijk 1.02 minuut Reusser en dat was genoeg voor een bronzen medaille. Lisa Klein werd vierde en Riejanne Markus vijfde.

Sara Van de Vel was de beste Belgische op de negende plaats, op ruim twee minuten van de nieuwe Europese kampioene.

Reusser: “Mijn volgende grote doel is nu het WK tijdrijden”
Na afloop was de kersverse Europese kampioene erg blij. “Ik vond het parcours heel leuk en ik had heel goede benen”, vertelde ze. “Ik wist dat ik alles moest geven en zo snel mogelijk gaan. Het werd daardoor een heel mooie tijdrit. Het ging snel van begin tot eind en daar ben ik heel blij mee.”

“Over twee dagen rijden we de wegwedstrijd met sterke rensters, maar mijn volgende grote doel is het WK tijdrijden. Die is op mijn dertigste verjaardag, dus ik wil mezelf graag een heel groot cadeau geven dan.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 9 september 2021 om 11:51

Reusser maakt het volledig waar en klopt van Dijk ruim. De enorme afstand tot de rest laat ook weer zien hoe smal de top is bij de dames maar dat doet niets af aan de progressie die Reusser maakt en die ze nu beloond ziet worden. Geweldig gemiddelde ook.

0
Romāns Vainšteins 9 september 2021 om 11:58

Ik dacht eerst even yessssssss!!!!!!!! Edit: Dit is niet nodig

0
Verweggistan 9 september 2021 om 12:09

Zevende pas, mindere voorbereiding Wheely?

0
Wheely 9 september 2021 om 12:16

De berekeningen vooraf klopte niet helemaal helaas.

0
Willem Kieft 9 september 2021 om 14:04

De kwaliteit van Wheely’s modellen hebben een perfecte correlatie met Orla’s aanwezigheid. Hoe meer Orla op tv hoe slechter de modellen blijken te werken. Heel wonderlijk.

0
hartstikkebedankt 9 september 2021 om 15:06

De Russische juniore geboren november 2003 was hier nog voor Kiesenhofer geëindigd, misschien zat zij niet in het model?

0
SteelHorseCowboy 9 september 2021 om 13:22

Zal wel aan mij liggen, maar ik had die naam nog nooit gehoord.

0
Poeksel 9 september 2021 om 14:03

De naam Reusser niet? Die zilver haalde op de Olympische tijdrit? En vorig jaar op het WK?

0
Wheely 9 september 2021 om 14:26

Dan heb je de Vuelta voor dames ook niet gecheckt denk ik. Krijgt allemaal ook te weinig aandacht wellicht.

0
chartwatch 9 september 2021 om 14:19

“Oppermachtig”? “..veruit de snelste”? Dat valt nog wel mee met 19 sec voorsprong op de nummer twee op een tijdrit van 27 minuten, dit is slechts 1% voorsprong! Mag dus wel een toontje lager.

0
Michelangelo 9 september 2021 om 15:01

Vanaf welke marge zou jij beginnen spreken van “oppermachtig”?

0
chartwatch 9 september 2021 om 15:42

Nou iets als >3%, zeg 3 sec per kilometer winst op nummer twee. Bv zoals bij de fameuze tijdrit van Indurain in Luxemburg

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone