Markel Irizar (39) neemt afscheid na Clásica San Sebastián

dinsdag 19 februari 2019 om 16:55
Markel Irizar (39) neemt afscheid na Clásica San Sebastián

foto: Cor Vos

Markel Irizar is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner. De 39-jarige Spanjaard zal afzwaaien op 3 augustus, als de Clásica San Sebastián op het programma staat. “Ik wil afscheid nemen in een speciale koers”, zo geeft Irizar aan.

Irizar maakte in 2004 zijn debuut op het hoogste niveau. De Bask reed jarenlang voor zijn thuisploeg Euskaltel-Euskadi, maar eind 2009 besloot hij om het avontuur aan te gaan: Irizar tekende een contract bij Radioshack. Het bleek een ideaal huwelijk, want de ervaren renner is nu bezig aan zijn tiende – en dus laatste – seizoen bij de Amerikaanse formatie.

Trouwe knecht 
Irizar staat te boek als een trouwe knecht, maar twee keer stond hij zelf in de schijnwerpers. In 2010 won hij namelijk de Ruta del Sol, terwijl hij één jaar later zegevierde in de individuele tijdrit van de Tour du Poitou Charentes. Verder reed Irizar tot dusver twintig grote rondes. Zo was hij één van de trouwe knechten van Chris Horner, toen de Amerikaan in 2013 de Vuelta a España won.

Markel Irizar is dolblij na zijn eindzege in de Ruta del Sol – foto: Cor Vos

“Het is mijn droom om af te zwaaien in de Clásica San Sebastián, mijn thuiskoers. Het zal heel erg speciaal worden om afscheid te nemen met al mijn vrienden en supporters. Ik bedank iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt”, zo laat de hoofdpersoon weten.

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 19 februari 2019 om 20:58

We stonden langs de kant toen Zubeldia afscheid nam in de Clasica. Dat was wel heel mooi en speciaal. Dat soort dingen kan je aan de Basken wel overlaten..

BlancoProCycling 19 februari 2019 om 21:42

De man die volgens de on-screen informatie en de NOS commentatoren ooit nog een Touretappe aan het winnen was. Tot bleek dat het toch Jan Bakelandts was. Dichter bij een Touretappe is hij nooit geweest denk ik.

Zjoske 20 februari 2019 om 09:26

Geweldig was dat ja, zijn hele levensverhaal kwam voorbij.
Op de Belg hadden ze vrij rap door dat het Bakelandts was.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair