Mark Renshaw maanden uit de roulatie na botsing met auto

zaterdag 1 december 2018 om 23:35
Mark Renshaw maanden uit de roulatie na botsing met auto

foto: Sirotti

Mark Renshaw mist door een aanrijding met een auto de start van het seizoen. De ervaren Australiër van Dimension Data staat door een gebroken bekken zeker drie maanden aan de kant. Het ongeluk gebeurde in Renshaws woonplaats Bathurst.

“Mark heeft een breuk in zijn linker bekken. Helaas zal het zeker drie tot vier maanden duren voor hij weer koerst, maar het goede nieuws is dat hij geen operatie nodig heeft”, zegt ploegarts Helge Riepenhoff. Renshaw mist hierdoor het Australische seizoen, dat begin januari van start gaat met het Australisch kampioenschap.

“Ik reed op een rotonde en dacht dat de auto zou stoppen”, beschrijft Renshaw het ongeluk. “Maar de bestuurder zag mij waarschijnlijk niet. Ik botste op de voorkant van de auto en vloog over de motorkap. Ik realiseer mij nu dat het nog veel erger had kunnen aflopen. Ik ben wel heel teleurgesteld dat mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen verpest is, want ik had er heel veel zin in.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

simplex 2 december 2018 om 00:36

Helaas, wederom tegenslag voor het driemanschap Eisel-Renshaw-Cavendish zoals dit en voorgaand jaar(jaren). En uiteraard ook voor de slecht scorende ploeg DDT.
Zal dit trio ooit nog en dan meer incidenteel het niveau van weleer gaan halen.

0
Jowinho 2 december 2018 om 09:17

Een gevalletje van: Ik rij op de fiets, dus mij kan niks overkomen. Auto’s zullen wel wachten. Niet dus.

0
Jappert 2 december 2018 om 12:08

Je was er bij hoor ik. Bedankt voor het verslag.

0
nickdt 2 december 2018 om 13:11

Jappert

Text gelezen: Hij zegt ik dacht dat de auto zou stoppen. Je moet niet denken op de fiets, je moet kijken.

0
wielrenner 9 december 2018 om 10:50

De bestuurder zag hem waarschijnlijk niet, dat blijkt! Oogcontact met een medeweggebruiker is in zulke situaties van levensbelang.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone