Mark Renshaw breekt sleutelbeen, Bos naar hotel (update)

maandag 22 april 2013 om 19:45

Renshaw

foto: Sirotti

Mark Renshaw heeft in de Ronde van Turkije bij een val in de laatste kilometer waarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken. De Australiër van Blanco Pro Cycling heeft daarnaast ook nog een paar tanden verloren en last van zijn nek. Dit meldt ploegleider Jeroen Blijlevens. Theo Bos ligt in een ander ziekenhuis, hij heeft last van zijn been.

Jeroen Blijlevens is met Renshaw mee naar het ziekenhuis gegaan: ”Hij is hard gevallen en is naast zijn verwondingen ook suf. Hij wordt nu uitgebreid onderzocht en getest. Theo Bos ligt in een ander ziekenhuis. Hij is aanspreekbaar en heeft vooral last van zijn bovenbeen. Wat het precies is, weten we nog niet. Ook dat wordt onderzocht”, aldus de ploegleider.

De oorzaak van de val is nog niet bekend. Er zijn geruchten dat Mark Renshaw een klapband kreeg en daardoor viel, waarna het peloton over hem heen viel. Een paar renners wisten te ontkomen, waaronder de winnaar van de rit: Aidis Kruopis van Orica-GreenEDGE.

Klik hier voor beelden van de hevige crash.

Theo Bos

foto: Sirotti

Update (19:45):
Blanco Pro Cycling heeft op Twitter de blessures van Mark Renshaw en Theo Bos bekend gemaakt.

De Australiër heeft een gebroken sleutelbeen. Ook heeft hij een hersenschudding opgelopen, waardoor hij nog ter observatie in het ziekenhuis moet blijven. Renshaw heeft ook een tand verloren en heeft last aan zijn nekspieren. Hij zal zo snel mogelijk geopereerd worden aan zijn sleutelbeen, dit zal gebeuren in Amersfoort.

Theo Bos heeft geen breuken. De Nederlander heeft ‘alleen’ een grote bloeduitstorting in zijn been. Hij is op weg terug naar het hotel en kan, naar schijnt, morgen weer starten in de Ronde van Turkije.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair