Mark Cavendish wint Kuurne-Brussel-Kuurne (+beeld)

zondag 26 februari 2012 om 16:33

Mark Cavendish heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De wereldkampioen was aan het eind de snelste in een massasprint na een demonstratie van zijn Team Sky onderweg. Yauheni Hutarovich (FDJ) was de enige die de Brit kon bedreigen maar werd net als vorig jaar tweede. De Nederlander Kenny van Hummel (Vacansoleil-DCM) vervolledigde het podium.

Sky rolde zowat de hele wedstrijd lang de rode loper uit voor Cavendish. Een vroege vlucht met onder meer Greg Van Avermaet en Niko Eeckhout kreeg weinig ademruimte. Even zag het er wel slecht uit toen in de heuvelzone een interessante groep met onder meer Tom Boonen en ook Jetse Bol, Dennis van Winden en Wouter Mol wegreed uit het peloton en een minuut pakte.

Ook Sky had echter een paar pionnen mee, waardoor er van samenwerking voorin niet veel in huis kwam. Lotto-Belisol had dan weer niemand mee en bracht alles weer samen. Op de lokale omloop in Kuurne ging opnieuw een klein groepje op zoek naar succes, maar Sky maakte de koers dood: in de laatste kilometers kwam alles weer samen, waarna Cavendish het vrij simpel afmaakte.

Kuurne-Brussel-Kuurne 2012 (193 km – 1.1)
1. Mark Cavendish (Groot-Brittannië/Sky ProCycling)
2. Yauheni Hutarovich (Wit-Rusland/FDJ-BigMat)
3. Kenny van Hummel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
4. Arnaud Démare (Frankrijk/FDJ-BigMat)
5. Alexander Serebrykov
 (Rusland/Team Type 1-Sanofi)
6. Tom Veelers (Nederland/Project 1t4i)
7. Sébastien Chavanel (Frankrijk/Team Europcar)
8. Stefan van Dijk (Nederland/Accent Jobs-Veranda’s Willems)
9. Alexander Kristoff (Noorwegen/Team Katusha)
10. André Greipel (Duitsland/Lotto-Belisol)

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair