Mark Cavendish wint het enige Belgische Na-Tourcriterium in Roeselare
foto: Cor Vos
woensdag 21 juli 2021 om 08:26

Mark Cavendish wint het enige Belgische Na-Tourcriterium in Roeselare

Mark Cavendish heeft dinsdagavond het Na-Tourcriterium van Roeselare op zijn naam geschreven. De winnaar van de groene trui en vier etappes tijdens de afgelopen Tour de France rekende in West-Vlaanderen af met Tim Merlier en Jasper Philipsen, twee Belgische uitblinkers uit de voorbije Tour.

Het criterium van Roeselare is het enige Na-Tourcriterium dat deze zomer door kon gaan, ondanks alle coronamaatregelen. De organisatie diende zich wel te houden aan een aantal regels. Zo was het aantal bezoekers beperkt en moesten de fans een mondmasker dragen en afstand houden. Ook werd voor de start van het criterium een moment van stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het noodweer.

Naast groene trui Cavendish, Merlier en Philipsen (die in het speciale paarse Poulidor-tenue van Alpecin-Fenix reden, red) waren ook ritwinnaar Dylan Teuns, Edward Theuns, Tim Declercq, Jelle Wallays, Brent Van Moer en Jonas Rickaert van de partij.

De tijdrit die vlak voor het echte criterium werd verreden, werd gewonnen door ‘El Tractor’ Tim Declercq. De trouwe helper van Deceuninck-Quick-Step kreeg ook nog een rode lantaarn uitgereikt na afloop, vanwege zijn laatste positie in het klassement van de Tour.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2021 08:40
Jasper wéér 3e
21 juli 2021 09:05
Moet toch frustrerend zijn om van zo'n ouwe knar te verliesen voor de zoveelste keer, misschien had van Aert hem kunnen pakken.
    21 juli 2021 11:34
    Ah joh, is gewoon afgesproken.
21 juli 2021 09:18
Nummer 35!
21 juli 2021 10:10
Zag ik dat nou goed? Moesten Merlier en Philipsen remmen???

Ik heb niks met het "sportieve" aspect van dit soort criteriums. Te veel afgesproken werk, heeft niks met een wedstrijd te maken. Ook al moet er tijdens de wedstrijden echt wel worden getrapt.
    21 juli 2021 10:37
    Mee eens. Organisaties willen of moeten een bekende naam hebben als winnaar.
21 juli 2021 10:35
Ik had wel gezien dat Cavendish een groene BMW gekregen heeft (in Skoda groen)

Reacties zijn gesloten.