Mark Cavendish weet in Turkije na 1159 dagen weer te winnen

maandag 12 april 2021 om 13:47
Mark Cavendish weet in Turkije na 1159 dagen weer te winnen

foto: Cor Vos

Voor het eerst in drie jaar heeft Mark Cavendish weer eens gewonnen. In de tweede etappe van de Ronde van Turkije was de dertigvoudige Touretappewinnaar de snelste in de massasprint. Hij klopte Jasper Philipsen en André Greipel. Cavendish nam tevens de leiderstrui over.

De tweede etappe kende start en finish in Konya, de op zes na grootste stad van Turkije. Gisteren deed het peloton al de laatste zeventig kilometer van deze rit en pakte Arvid de Kleijn de zege. Nu was de wedstrijd twee keer zo lang met in de eerste helft twee klimmetjes van de tweede en derde categorie. “Ik verwacht niet dat de etappe van vandaag erg anders verloopt dat gisteren, ook al is deze langer. Ik probeer er weer te staan en nog een keer te winnen, om zo mijn bijnaam ‘de kleine gorilla’ te rechtvaardigen”, zei De Kleijn bij de start.

Weulink mee in de vroege vlucht
Door een val van enkele renners in de neutrale zone begon de etappe iets later dan gepland. Toen de gevallen renners weer waren aangesloten en de wedstrijd op gang was gebracht, werd meteen aangevallen om de vlucht op poten te zetten. Uiteindelijk was Meindert Weulink van ABLOC met Samuele Zoccarato en voormalig Lampre-renner Vitaliy Buts de aanstichter van de ontsnapping en het drietal zag Artyom Zakharov, Juan Antonio López-Cózar, Josu Etxebarria, Szymon Tracz en Ulises Castillo aansluiten.

Veel voorsprong kregen de acht vluchters niet en het verschil met het peloton schommelde lange tijd rond de anderhalve minuut. Met nog veertig kilometer te gaan begon het peloton het tempo op te voeren, waarbij de sprintersploegen Deceuninck-Quick-Step, Alpecin-Fenix, Delko, Rally en Uno-X allemaal een mannetje op kop lieten meedraaien. Op tien kilometer van de streep werden de eerste vluchters ingelopen en even later waren met Tracz en Castillo de laatste mannen uit de kopgroep bijgehaald.

Vanaf dat moment waren de treintjes van de sprinters aan het woord, waarbij ook Fabio Jakobsen kopwerk voor Mark Cavendish verrichtte. Voor de Nederlander was het zijn tweede koersdag sinds zijn rentree. Met nog vijf kilometer te gaan zat zijn werk erop.

Israel Start-Up Nation leidde het peloton naar de laatste twee kilometer, waarna Archbold met Hodeg en Cavendish in zijn wiel kwam opzetten. Op 700 meter schoot de trein van Alpecin-Fenix op gang. Jasper Philipsen leek goede papieren voor de zege te hebben, maar het was Cavendish die op honderd meter naar de Belg toesprong en de winst pakte.

Eerste zege sinds februari 2018
Voor Cavendish was het zijn eerste zege sinds 8 februari 2018. Destijds klopte de Britse sprinter in de derde etappe van de Dubai Tour Nacer Bouhanni en de inmiddels gestopte Marcel Kittel. Vorig jaar vreesde hij even voor het einde van zijn carrière, maar Patrick Lefevere en Deceuninck-Quick-Step visten hun oude pupil weer op.

Op zijn dertiende koersdag voor The Wolfpack was het raak voor de 35-jarige renner. Eerder dit seizoen was hij al tweede in de GP Monseré en derde in de Scheldeprijs.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

125 Reacties

Thoin 12 april 2021 om 13:50

Kwestie van tijd, gun het hem wel :)

0
thorsen 12 april 2021 om 13:52

Knappe sprint toch wel. Het is hem gegund!

0
Peetvader 12 april 2021 om 13:52

Was ook gewoon een sterke sprint van Cav tegen Philipsen.
En die beelden met Jakobsen en Cav, prachtig!

0
Gitan 12 april 2021 om 13:53

Sterke sprint, deed me wat denken aan hoe hij Haussler langs de binnenkant remonteerde in MSR.

0
reusjen 12 april 2021 om 14:40

Dat was toch echt wel van een totaal andere orde. Dit was gewoon een sprintje zoals er honderden zijn.

0
Gitan 12 april 2021 om 14:46

Was zeker van een andere orde, maar ‘vormelijk’ leek het er wel wat op vond ik.

0
Krakowic 12 april 2021 om 13:53

Mooi moment! Toch knap hoe renners bij DQS altijd weer presteren.
Cav vond toch ook weer prachtig een gaatje in die laatste 100 meter tussen Greipen en Philipsen.

0
Dolfy 12 april 2021 om 13:55

Philipsen leek op het ideale moment aan te gaan, pakte een gaatje maar het was toch net te vroeg. Cavendish erg sterk, om zo sterk vanuit het wiel van Greipel te komen, die geen extra versnelling had om het gaatje te dichten en Cavendish wel. De Kleijn netjes vierde, maar omdat Cavendish ook vierde was is die de nieuwe leider ook.

0
Barry Batsbak 12 april 2021 om 14:53

Wie van AFX deed de leadout voor Philipsen? Dat zag er ook wel heel behoorlijk uit.

0
Titaantje 12 april 2021 om 15:30

Dat De Kleijn gister geen 2sec ofzo extra kreeg is wel gek, daar was echt wel een gat

0
Davide Lappartiente 12 april 2021 om 15:46

Taminiaux was de laatste man voor Philipsen

0
Peter Lippens 12 april 2021 om 15:50

maar dat gat was lang niet groot genoeg, volgens mij zelfs geen 10 meter terwijl bij een snelheid van 72 km uur dat gat zo'n 20 meter zou moeten zijn, hetzij dus 1 volle seconde tussen het achterwiel van de laatste renner van de eerste groep en het voorwiel van de eerste renner van de tweede groep. (art. 1.2.107 UCI)

0
Barry Batsbak 12 april 2021 om 20:05

Als je Rickaert hier nog bij zet heb je best een knappe sprinttrein. Dit is niet het über-elite-sprintveld, maar wel een mooi rondje om dit soort vaardigheden te verfijnen. Ik zou met plezier zien hoe AFX als een soort nieuwe Skil-Shimano in de Tour sprints zou opeisen.

0
Chasse_patate 12 april 2021 om 13:55

Nou knap hoor in dit rondje

0
Limal 12 april 2021 om 16:07

De overwinning minimaliseren was natuurlijk de enige mogelijke reactie, nadat je gisteren het volgende zei: “Ben je dan met je drie sprinters. Helemaal nergens. De laatste sprint van Cavendish werd hij ook helemaal weg gereden. Nu verliest hij ook om plek 3. Patrick probeert weer makkelijk te scoren. Maar faalt zo hard vandaag.”

0
reusjen 12 april 2021 om 16:16

@Limal, je hebt opzich wel gelijk, maar het is ook wel een beetje een tegenreactie op DQS die net doen alsof het nieuwste wereldwonder gebeurd is.

0
Limal 12 april 2021 om 16:46

@reusjen, kan je mij een voorbeeld geven van waar iemand van DQS doet alsof er een wereldwonder geschied is? Ze zijn (natuurlijk) blij voor Cavendisch dat hij na lang nog eens wint, maar ik zie niemand roepen dat het een topoverwinning is en dat hij nu weer ritten in grote rondes gaat binnenrijven…

0
reusjen 12 april 2021 om 17:05

Bovenstaande tweet. En kijk het artikel met reacties uit het peloton even terug.

Maar misschien zijn het meer de fans die dit beeld creëren.

0
Limal 12 april 2021 om 17:35

Dus het bericht "A video that will make your day" is er teveel aan? Ik denk dat je een beetje overdrijft door dit gelijk te stellen aan het verkondigen van een wereldwonder… (Dat hij door veel collega's gefeliciteerd wordt, daar kan ik echt niets fout in zien. En nee, voor de rest ga ik al zeker niet de twitterberichten van fans lezen, dat vind ik niet interessant en kan blijkbaar enkel leiden tot onnodige ergernis)

0
reusjen 12 april 2021 om 17:46

Er zit ook niets fouts in feliciteren. Het is gewoon een prima overwinning maar zeker niet meer dan dat. Namelijk een draak van een rit en geen tegenstand. Om dat te bestempelen als “wereldklasse vergaat niet” en in volle euforie te schreeuwen dat hij weer terug is vind ik inderdaad overdreven en onzinnig.

Waar het over ging was dat zulke superlatieven een tegenreactie op kunnen roepen en dat is wat je vandaag gezien hebt. Daar wees ik je op.

0
Limal 12 april 2021 om 18:05

Wel, ik ben het niet met je eens dat Keisse die in zijn tweet zegt "Cav is back" gelijk staat aan "DQS die net doen alsof het nieuwste wereldwonder gebeurd is". De uitspraak "wereldklasse vergaat niet" komt trouwens niet van DQS maar van godbetert Nathan Haas. Al die tweets zijn ook pas verschenen nadat chasse_patate bovenstaande reactie plaatste, dus van een "tegenreactie" kan je moeilijk spreken, toch? ;-)

0
reusjen 12 april 2021 om 18:19

Misschien wil je het niet begrijpen dat is ook prima, geef het dan even aan.
DQS is voor veel mensen gewoon niet zo sympathiek. Ik ben zelf fan van Cavendish, maar ik vind het vreselijk dat hij voor die ploeg rijdt. Ik probeer te duiden waarom mensen niet perse enthousiast worden van DQS overwinningen. Dat is iets wat al jaren aan de gang is en dit soort kleine dingetjes zijn daarin bevestigend. Je ziet dit ook bij alles wat over Lefevere gaat. Je bent het er niet mee eens, maar de algehele jubelstemming die er op Twitter etc. te zien is voldoet daar wat mij betreft wel aan.

0
Limal 12 april 2021 om 18:32

Lees dit draadje nogmaals terug en kijk wie wie niet wil begrijpen.

Dat de reactie van chasse-patate ontstond vanuit reeds bestaande anti-gevoelens was natuurlijk van in het begin duidelijk, dat deze ook jou leidraad waren in je (op ontkrachte beweringen steunende) reacties is dat nu ook. Zo vermoeiend, die negativiteit en het constant goedpraten ervan…

0
Limal 12 april 2021 om 19:07

Wanneer je voor je "verklaring" eigen feiten creëert (vergelijk je beweringen met wie er wat/wanneer gepost/getweet heeft) dan doe je gewoon waar je mij van beschuldigt. Duidelijker kan ik het echt niet maken. Ik ben trouwens geen fan van deze of gene renner of ploeg – ik kijk wielrennen voor de mooie strijd en de emoties van de winnaars en verliezers, wie het ook zijn. Daarom vind ik het spijtig dat deze overwinning van Cavendish zoveel afgunst teweegbrengt.

0
reusjen 12 april 2021 om 19:18

Ik heb echt geen idee waar je het over hebt. Ik noem geen enkel feit. Ik heb een verklaring gegeven waarom ik denk dat er zoveel negativiteit op DQS afkomt, thats all. Dat jij voor de emotie en mooie koers kijkt is prima. Anderen halen hun plezier uit het supporteren van een renner of ploeg.

0
Limal 12 april 2021 om 20:07

"DQS die net doen alsof het nieuwste wereldwonder gebeurd is" + "bovenstaande tweet" + "artikel met reacties uit het peloton" was jou verklaring voor de reactie van chasse-patate. Analyse:

1) Het bericht van chasse-patate dateert van vóór elke van de tweets dus kan niet in reactie zijn (ondermijnt je eerste drie reacties)
2) De uitspraak "wereldklasse vergaat niet" komt niet vanuit het kamp DQS (ondermijnt je derde reactie)
3) Zeggen dat "DQS net doen alsof het nieuwste wereldwonder gebeurd is" leek me gekleurd door antigevoelens van jou kant uit, maar om zeker te zijn vroeg ik dus eerst naar voorbeelden waarop die uitspraak gesteund was (de 'bewijslast' viel mager uit – ondermijnt je eerste drie reacties)
4) Vanaf je vierde reactie verleg je het geweer van schouder en hamer je erop dat DQS niet bij iedereen populair is – dat lijkt me duidelijk en dat begrijp ik deels ook (niet tot in de extremen die dit aanneemt hier) maar daar ging het eerst dus niet over.

In conclusie: we zijn het eens dat DQS niet bij iedereen populair is en oneens in hoeverre onze reacties gekleurd zijn door pro-/contra-gevoelens. Zoiets dan maar?

0
lander luypaert 12 april 2021 om 13:57

Philipsen kan niet eens winnen tegen C sprinters…

0
Wheely 12 april 2021 om 14:04

Scheldeprijs gemist zeker.

0
Yeez 12 april 2021 om 14:05

Maar wel van triple a sprinter bennett ;)

0
Sjonge Jonge 12 april 2021 om 14:06

Ik proef nogal wat wrok dat hij bij jouw favoriete team is weggegaan? Hij heeft toch de laatste weken laten zien dat het gewoon een prima subtop sprinter is.
Ik denk dat zijn resultaten beter zijn dan van Gaviria de laatste 2 jaar?

0
Quintenri 12 april 2021 om 14:12

Cavendish is geen C-sprinter.

0
Lalsacien 12 april 2021 om 14:17

C….avendish!

0
lander luypaert 12 april 2021 om 14:28

Philipsen een topper na en zware wedstrijd of eendagswedstrijd maar in een vlakke rit waar het een sprint is kan hij me echt niet bekoren. Hij zit er altijd bij dat wel! maar in dit deelnemersveld zijn dit al 2 gemiste kansen.

0
Beer 12 april 2021 om 14:35

Ik nam Merlier mee naar de Tour ipv Philipsen.

0
xistnc 12 april 2021 om 14:38

Philipsen vertrokken bij UAE zeker?

0
grunnfred 12 april 2021 om 13:59

Mooi voor Cavendish, eindelijk weer eens een overwinning. Maar kan iemand mij uitleggen waarom hij na 3 jaar zonder overwinning en vaak kansloos bij Team Dimension Data en Bahrain nu wel vaker dichtbij overwinning komt en nu zelfs wint? Hoe doet DQS dit?

0
hongerklopje 12 april 2021 om 14:02

Plezier in fietsen is terug bij Cav. Het verschil is in zn insta stories al te zien: hij geniet weer van het fietsen en op pad zijn met z’n maten.

0
lander luypaert 12 april 2021 om 14:03

Edit redactie: Niet insinueren a.u.b.

0
Melkzuur 12 april 2021 om 14:06

Een beetje je aandacht er bij houden, grunnfred. Dat is al meermaals uitgelegd door sommige WielerFlitsers de laatste dagen (je weet wel, telkens een van hun renners wint terwijl die eigenlijk weinig of geen talent heeft).

0
Melkzuur 12 april 2021 om 14:07

Inderdaad lander, Matxin heeft enkele van die snoepjes achtergelaten na zijn passage. Maar de meeste heeft hij gewoon terug meegenomen hoor.

0
Fast Freddy 12 april 2021 om 14:08

The Wolverine-pack….

0
Dzjof 12 april 2021 om 14:10

Edit redactie: Niet insinueren a.u.b.

0
Dzjof 12 april 2021 om 14:11

Edit redactie: Niet insinueren a.u.b.

0
lander luypaert 12 april 2021 om 14:12

Edit redactie: Niet doen.

0
Peter Lippens 12 april 2021 om 15:55

Is eigenlijk hetzelfde waarom Bennett zo graag weg wou bij Bora om naar DQS te gaan, bij Bora zat hij op een zijspoor, bij de wolfpack geloofde ze wel volledig in hem.

0
Marco Willems 12 april 2021 om 14:00

Heerlijk dit! Geen lead out van Hodeg, gegokt niet mee te gaan in het wiel van Philipsen maar de rug van Greipel te kiezen en dan heel mooi afmaken. Perfect gereden door Cav en het is hem van harte gegund!

0
Beer 12 april 2021 om 14:02

Prachtige overwinning voor deze grote kampioen. DCQS schrijft een prachtig verhaal bij in hun bomvolle gulden boek!

0
tendam 12 april 2021 om 14:13

Ben je nou sarcastisch? Je lijkt wel een Sporza-journalist :)

0
Michelangelo 12 april 2021 om 14:14

Barghhhhh
Mag ik een teiltje? En wat tissues voor Beer…

Mooi dat Cav weet te winnen in de sterk bezette ronde van Turkije, maar overdrijven is ook een vak.

0
blix 12 april 2021 om 14:15

edit wf: ongepast

0
Marik 12 april 2021 om 14:24

Ook dit is gewoon trollen beer. Het er extra dik bovenop leggen zodat je weet dat er tegenreacties komen. Lijkt me niet nodig.

0
Michiel De Rooij 12 april 2021 om 14:31

Mensen zijn weer erg snel op hun teentjes getrapt, haha

0
Gitan 12 april 2021 om 14:31

Beer zet het waarschijnlijk allemaal wat dikker aan, gezien de vele verwensingen waar z’n ploegje steevast op kan rekenen op deze site. In mijn ogen niet meer of minder overdreven dan eender welk Lefevere-topic waarin Papa Wolf veelvuldig als de Antichrist wordt weggezet.

0
Beer 12 april 2021 om 14:31

Was het een prachtige overwinning? -> ja
Was/is Cav een groot kampioen? -> ja
Is het een prachtig verhaal dat hij zo lang na zijn laatste zege er toch nog eentje kan binnenharken? -> ja
Heeft Quick-Step in het verleden al veel grote overwinningen behaald en mooie bladzijden aan de wielergeschiedenis toegevoegd? -> ja

Blijkbaar is de DCQS-haat hier zo groot dat zelfs een beschrijving van de feiten al te veel is.

0
Marik 12 april 2021 om 14:37

edit wf: niet doen

0
blix 12 april 2021 om 14:44

@Beertje: beetje lastig om van ‘feiten’ te spreken als je zo weelderig strooit met evaluerende adjectieven als ‘prachtige’ en ‘mooie’…

0
reusjen 12 april 2021 om 14:47

@Beer
Was dit een mooie overwinning: Mwah, een draak van een rit en geen grote tegenstand. Qua sprint zelf wel goed gedaan.

Is hij een groot kampioen: Ja

Is het een prachtig verhaal na zo lang blablabla..: Nee, mijn inziens is dit voor cav. in dit veld gewoon normaal als hij fit is. Als hij nog in de tour kan winnen dan heb je een mooi verhaal want misschien komt Merckx wel in zicht.

Heeft Quickstep in het verleden mooie overwinningen gehaald: Ja

0
Bazzz 12 april 2021 om 14:51

Edit redactie: Niet doen.

0
Romāns Vainšteins 12 april 2021 om 14:51

Was het een prachtige overwinning? -> Mwoah. Spurt in Turkije tegen outsiders en oudgedienden. Ik heb wel zoiets van ‘oh, leuk’ maar dat is het wel.

Was/is Cav een groot kampioen? -> ja, wat mij betreft de beste massaspurter ooit.

Is het een prachtig verhaal dat hij zo lang na zijn laatste zege er toch nog eentje kan binnenharken? -> het is wel leuk maar niet super episch of zo ik vraag me met name af of hij nog de wagen in gaat na zijn carrière want bij ‘zwart gat’ denk ik aan Cav.

Heeft Quick-Step in het verleden al veel grote overwinningen behaald en mooie bladzijden aan de wielergeschiedenis toegevoegd? -> ja, een heel apart boek, geen bladzijden en de enige die het verdient om op de cover te prijken is de Capo van de keien Patrick Lefevere.

0
tendam 12 april 2021 om 14:54

@beer
Kun je mij vertellen waarom Cavendish zo’n held is en Groenewegen een schande voor de sport? Wat onderscheidt deze twee renners? (behalve dan dat Cav meer gewonnen heeft, dat staat buiten kijf)

0
Derrick 12 april 2021 om 15:48

Komaan man, fantastisch dat Cavendish na 3 jaar nog eens kan winnen. Wat een zuurballen hier op het forum… En inderdaad, Quick Step krijgt het toch maar voor elkaar!

0
Michelangelo 12 april 2021 om 16:03

@Tendam,
Die kan ik wel beantwoorden voor Beer… heeft alles te maken met de kleur van het shirt.
Geef hem een geelzwart shirt aan, en bij de startpost van Beertje had waarschijnlijk gestaan:
“Makkelijke overwinning van botsauto in een flutrondje. Had iedereen kunnen doen, stelt niks voor. In de TdF gaat ie het zeker niet redden, kan beter met pensioen gaan. Wat een prutser”.

0
Beer 12 april 2021 om 16:57

Sterk Michel., effe schrijven wat een ander zou zeggen, wow, je moet het maar kunnen. Ondertussen verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet. Wat een hypocrisie; zelfs voor jou. Chapeau.

0
yo-eddy 12 april 2021 om 17:58

edit wf: gedraag je

0
Deel Koeper 12 april 2021 om 18:45
Quote:
Die kan ik wel beantwoorden voor Beer… heeft alles te maken met de kleur van het shirt.

Dus eigenlijk vergelijkbaar met flitsers die bij elke vermelding van Groenewegen meteen beginnen over de UCI en de Poolse organisatoren en het aandeel van Groenewegen zelf hooguit in de rand vermelden en dat niet gedaan hadden indien het iemand met een blauw shirtje was geweest die de deur had dichtgedaan.

0
reusjen 12 april 2021 om 18:55

@Deel Koeper
Klopt, alleen zijn dat niet de enige smaken die er zijn. Je kunt er ook gewoon een genuanceerde mening over gevormd hebben op basis van de beelden, reacties en de juiste hoeveelheid tijd. En of die dan meer richting de strekking van jouw verhaal gaat of de andere kant op betekent niet per definitie dat er geen onderbouwing is die breder is dan de kleur van het shirt.

0
Romāns Vainšteins 12 april 2021 om 14:06

De dag die er dik aan zat te komen.

0
Wheely 12 april 2021 om 14:07

We kunnen zeggen wat we willen maar vorig jaar gaf niemand meer een stuiver voor de winstkansen van de Manxman. DQS heeft hem toch maar weer op de rails gekregen.

0
Limal 12 april 2021 om 16:15

Inderdaad. Mentaal werd de kentering denk ik al ingezet toen hij eind vorig jaar vaststelde dat hij nog te graag koerste om er gedwongen mee te stoppen en daarom in de aanval ging om niet geruisloos te verdwijnen.

0
joep b 12 april 2021 om 14:08

Prachtig..en hulde voor lefevre die m oppakt en weer vertrouwen geeft

0
Bazzz 12 april 2021 om 14:43

‘T is wel een lefbal onze Patty

0
lo squalo dello Stretto 12 april 2021 om 14:09

Mooi voor ‘m! Nu Greipel hier nog en het zou compleet zijn.

Benieuwd wat er de komende sprints nog zit te gebeuren maar een Philipsen zou toch wel zeker ’n rit moeten meepakken hier. Zat er dichtbij natuurlijk. Snap ook niet waarom hij nog achterom kijkt op het moment dat hij aangaat. Gewoon volle bak vooruit sprinten, niet twijfelen!

0
Sven.99 12 april 2021 om 14:10

Geweldige lead-out van Alpecin, maar cav kwam sterk opzetten. Ik had dit niet meer verwacht moet ik zeggen. Benieuwd of hij ook de kans gaat krijgen in een grote ronde en of een zege er daar ook nog in zit.

0
lander luypaert 12 april 2021 om 14:14

Ik ben er vrij zeker van dat die Vuelta of Giro zal mogen rijden.

0
blix 12 april 2021 om 14:23

Voorlopig nog niet overtuigd van Philipsen als sprinter. Ik zou me in zijn geval toch meer op de klassiekers gaan focussen. Hij heeft veel koersdoorzicht en is vaak mee op beslissende momenten.

0
Gitan 12 april 2021 om 14:39

Voor de klassiekers is zijn motor nog te klein. Misschien kan hij dat op termijn wel, à la Museeuw stap per stap opbouwen, maar daar heeft hij toch nog enkele jaartjes voor nodig denk ik.

0
Derrick 12 april 2021 om 15:50

Phillipsen gaat al even mee, maar is er nog altijd maar 23. Zijn vorm gaat toch crescendo dit seizoen, geef nog wat tijd.

0
bilthoven 12 april 2021 om 14:10

Cavendish….. Het is zoals Jakobsen in het interview achteraf zei: ” Hij verdient het, hij is een groot kampioen!” Wat heeft deze man zich na 3 (heel) magere jaren knap teruggeknokt!!! Diep, diep respect!

0
reusjen 12 april 2021 om 15:26

Ik weet natuurlijk niet wat je definieert als terug zijn, maar een ritje in een zwak bezette ronde van Turkije is voor Cavendish niet terug waar hij was.

0
tendam 12 april 2021 om 14:15

Toch een beetje mindere naam na Arvid de Kleijn ;)

Wel mooi dat het hem nog eens lukt. Karakter heeft hij wel.

0
Davide Lappartiente 12 april 2021 om 14:18

Het verbaast me dat Cav hier zoveel vrienden heeft met wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft staan. Philipsen zou beter zijn Tourplekje afgeven als hij zo blijft sprinten.

0
Merlinappa 12 april 2021 om 14:50

Ja dat blijft mij verbazen. Iemand expres de baan uit knikkeren op de Olympische spelen en ermee weg komen wordt hier blijkbaar gewaardeerd.

0
Gitan 12 april 2021 om 14:52

Nou ja, als Groenewegen straks een sprint wint vind je het toch ook mooi?

0
Merlinappa 12 april 2021 om 14:58

@Gitan
Wie zegt dat?

Daarnaast vind ik het vooral bizar dat Cavendish nooit sorry heeft gezegd of berouw heeft getoond na die aanslag die hij op de Olympische Spelen pleegde. Dat is voor mij de reden dat ik 'm niet mag.

0
Gitan 12 april 2021 om 15:05

Oké, ik kijk uit naar je reactie als het zover is.

0
Merlinappa 12 april 2021 om 15:07

@Gitan

Nog een kanttekening: Dylan heeft oprecht spijt betuigd van het voorval, en heeft zijn straf (bijna) uitgezeten. Daarom staat ie bij mij qua sympathie nog een stukje hoger dan Kwakendish.

0
Marco 12 april 2021 om 15:28

@merlinappa je feiten kloppen niet.. zie hier https://youtu.be/BxIiVbaAuzs?t=180 er was dus wel een Sorry

0
Merlinappa 12 april 2021 om 15:29

'it was a silly mistake'

Eerst omkijken, je tegenstander zien aankomen en dan besluiten om er vol in te sturen.

'a silly mistake'.

Yeah right.

Daarnaast ook geen sorry gehoord.

0
Marco 12 april 2021 om 15:31

ik had het ook over het sorry gedeelte ;-)

0
Merlinappa 12 april 2021 om 15:32

Waar zegt ie precies sorry? Quote het even voor me anders, ik hoor het niet..

0
Marco 12 april 2021 om 15:54

Hij heeft die avond de ploegleider van die kerel gebeld voor zijn nummer en de dag daarna die gast zelf gebeld.

0
Merlinappa 12 april 2021 om 15:59

Dus hij zegt nergens sorry, duidelijk. ;)

0
Beer 12 april 2021 om 17:03

Heb jij het gesprek gehoord Merlinappa?

0
toiletduck 12 april 2021 om 17:13

Eens Davide, ik snap dat ook niet goed. En wat ik nog minder snap is dat wij meteen ‘afgunstige haters’ zijn als we liever iemand anders zien winnen. Het gaat niet om 1 of 2 geïsoleerde (ernstige) incidenten met deze man, maar om herhaaldelijk gevaarlijke situaties veroorzaken.

Ik zeg niet dat al z’n fratsen opzettelijk waren, maar herhaaldelijk onhandig is hij zeker. Ook vandaag weer op 8,8km van de streep een gevaarlijke dubbele zwieper waarbij het een klein wonder is dat die man van Uno (?) op zn fiets blijft zitten. Zal vast niet niet expres zijn en er hoeft van mij niet meteen tegen opgetreden te worden, maar het draagt niet bij aan mijn sympathie voor hem.

0
Westland95 12 april 2021 om 14:34

Nou geweldig, zijn we ook weer van dat gezeur af.

0
Quintenri 12 april 2021 om 14:49

Edit redactie: Niet doen.

0
devlo 12 april 2021 om 14:34

zo zo wat zal die patrick nu in zijn sas zijn met zo geweldige prestatie in een E koers in Turkije hiep hiep hoera mister tob manager

0
Pizzi 12 april 2021 om 14:59

Wat heeft de Tour of Britain hiermee te maken?

0
Bazzz 12 april 2021 om 14:35

Heeft QS wel voldoende op kop gereden, of gedragen ze zich tegenwoordig als een pro continentale ploeg?

0
GreenDay 12 april 2021 om 14:46

Vriendelijk verzoek aan de redactie om strenger te modereren. Ik volg Wielerflits al bijna tien jaar en heb de sfeer op dit forum gradueel zien veranderen van een aangename plaats om te praten met andere wielerliefhebbers naar een openbaar riool. Spijtig om te zien hoe enkele immature reaguurders het gradueel verzieken voor de rest van de volgers. Wat Cavendish betreft: ik ben heel blij voor hem. Het doet me plezier om te zien hoe hij plezier heeft in het fietsen en hij lijkt in de afgelopen jaren ook veranderd te zijn als persoon. Soms zorgt tegenwind voor persoonlijke groei.

0
Quintenri 12 april 2021 om 14:50

+ 1000000000

0
bilthoven 12 april 2021 om 15:17

Helemaal mee eens!!!!

0
Ronald 12 april 2021 om 17:19

Helemaal eens met Greenday,
Als de wielervolgers een afspiegeling zijn van de maatschappij, dan hoop ik toch dat het maar een klein groepje is die zo vervelend en irritant reageert.
Ik denk ook dat het vragen om aandacht is, negatieve aandacht is ook aandacht. En sla niet zo door met het supporteren van je favoriete team. Het doet me een beetje denken aan een collega, die loopt de Jumbo niet in, omdat hij alles wat geel zwart is associeert met Vitesse haha!

BEANTWOORDEN

0
klootje kriekeljon 12 april 2021 om 19:26

+1.

Maar de clicks gaan lekker.

0
Merlinappa 12 april 2021 om 14:49

Gaan we nu bij elke renner neerzetten na hoeveel dagen ie heeft gewonnen?

0
Peetvader 12 april 2021 om 14:52

Kan je nu niet gewoon aanvaarden dat Cavendish op basis van zijn palmares een plaats heeft in de historie van het wielrennen, en dit in dit geval dus wel nieuwswaardig is…

0
lander luypaert 12 april 2021 om 14:52

Ja! Gaat leuk zijn om uit te zoeken

0
thorsen 12 april 2021 om 14:54

Wat een haat zeg…hij zal wel veel gewonnen hebben in zijn carriere zeker.

Ik was er in de Tour van 2018 bij toen hij zijn (voorlopig) laatste Tour rit eindigde. Vér buiten tijd. Nadat iedereen al lang binnen was en 90% van het publiek de berg al aan het afdalen was kwam er nog 1 renner hulpeloos voorbij die die berg nog moest gaan beklimmen…Cav. Het was bijna pijnlijk om zo’n groot kampioen zo te zien ‘afgaan’. Maar dat hij die rit nog heeft uitgereden (met 0,0 kans om nog op tijd binnen te komen) heeft mijn respect voor hem toch wel wat vergroot.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone