Mark Cavendish vertrekt naar Omega Pharma-Quick Step

donderdag 18 oktober 2012 om 15:49

Cavendish

foto: Sirotti

Het gerucht deed al een tijd de ronde en nu is het dan ook echt officieel: Mark Cavendish rijdt volgend seizoen voor Omega Pharma-Quick Step. Dat weet Team Sky donderdag op haar website te melden. De 27-jarige sprinter verlaat de ploeg van Dave Brailsford al na één jaar.

Bij de Britse formatie was Cavendish niet altijd verzekerd van het kopmanschap. Vooral in de Tour bleek Bradley Wiggins de belangrijkste man bij Team Sky. Desondanks schreef de wereldkampioen van 2011 in de Ronde van Frankrijk wel drie ritzeges op zijn naam.

“Het winnen van de gele trui is het grootste wat je kan bereiken in de wielersport. Het zou verkeerd zijn als ik niet een team en een bedrijf wil waar ik van houd, maar het beperkt me in wat ik kan doen als wielrenner,” zo vertelde Cavendish in september aan de Telegraph.

“Ik heb de ambitie om zo veel mogelijk ritten in de Tour de France te winnen en ik wil bij een team horen waar dat mogelijk is,” zo vulde de Britse sprintbom aan. Cavendish lijkt dat team inmiddels gevonden te hebben. Hij rijdt volgend seizoen in de kleuren van Omega Pharma-Quick Step.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone