Mark Cavendish na derde plek: “De jongens deden méér dan in hun taakomschrijving stond”

vrijdag 20 mei 2022 om 19:30
Mark Cavendish na derde plek: “De jongens deden méér dan in hun taakomschrijving stond”

foto: Cor Vos

Mark Cavendish was na de dertiende etappe van de Giro d’Italia vol lof over zijn ploegmaats. De ervaren Brit prees het werk van Quick-Step Alpha Vinyl in de achtervolging op de kopgroep, die pas in de laatste kilometer werd teruggepakt. Uiteindelijk sprintte hij zelf naar de derde plaats in Cuneo.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was geen gemakkelijke etappe en we moesten ervoor zorgen dat het aan het eind van de dag een sprint zou worden. We moesten over de beklimming zien te komen en achtervolgen op de kopgroep, die een mooie voorsprong had. De jongens toonden een enorme inzet, maar ook veel kracht en vastberadenheid”, vertelt Cavendish op de website van zijn ploeg. “Ze hebben de hele dag hard gewerkt, meer dan in hun taakomschrijving stond.”

De situatie leek even uitzichtloos voor het peloton, maar de grote groep bleef toch een serieus tempo aanhouden wat zelfs voor breuken zorgde. “De finale was zwaar, en toen ik de laatste kilometer inging wist ik dat ik een beetje ver achter lag, maar ik heb alles gegeven wat ik had en heb de beste sprint gereden die ik kon. Ik ben trots op de jongens en hun geweldige werk”, aldus de Britse sprinter.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Turtlehead 20 mei 2022 om 19:37

Ze zullen er weinig voldoening van voelen. En Thomas DeGendt zal héél blij zijn dat Ewan al is afgestapt. Toch een lekker rustdagje extra zo.

0
Jean Dumas 20 mei 2022 om 20:49

Mauro zal gerustgesteld zijn,

0
Titaantje 20 mei 2022 om 21:37

“het resultaat telt, niet het proces”

0
Saknipok 20 mei 2022 om 21:47

Vooral benieuwd wat er in de taakomschrijving van Cavendish’s ghostwriter staat…

0
Scott Sunderland 21 mei 2022 om 01:22

Het parcours was net iets te zwaar vandaag voor Cavendish. Toch nog prima geprint. Démare verkeert in de vorm van zijn leven en Cavendish is gewoon goed.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone