Mark Cavendish maakt opwachting in Le Samyn

dinsdag 23 februari 2021 om 12:10
Mark Cavendish maakt opwachting in Le Samyn

foto: Cor Vos

Mark Cavendish zal op dinsdag 2 maart deelnemen aan Le Samyn, zo heeft zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step laten weten. De Britse sprinter reed in 2007 al eens de Belgische eendagswedstrijd, maar stond sindsdien niet meer aan de start van Le Samyn.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Britse spurtbom van weleer reed eerder dit seizoen al in Spanje voor de Clásica de Almería. Deceuninck-Quick-Step rekent, naast Cavendish, ook op oud-winnaar Florian Sénéchal, Tim Declercq, Álvaro José Hodeg, Stijn Steels, Jannik Steimle en Bert Van Lerberghe.

“De GP Samyn is een hele mooie wedstrijd waar het weer een grote rol kan spelen”, zo legt ploegleider Rik Van Slycke uit. “De kans is klein dat de wedstrijd eindigt in een massasprint. We hebben een goede ploeg en we kunnen een belangrijke rol spelen. We hebben met Florian, Jannik, Alvaro en Mark meerdere troeven om uit te spelen.”

Van Slycke: “Mark is heel erg gemotiveerd voor deze wedstrijd. We zullen tijdens de race beslissen welke kaart we trekken.” Vorig jaar ging de zege in Le Samyn naar Hugo Hofstetter. De Fransman versloeg na iets meer dan tweehonderd kilometer Aimé De Gendt en David Dekker.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor flag-be Le Samyn (2 maart) 
flag-gb Mark Cavendish
flag-be Tim Declercq
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-co Álvaro José Hodeg
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Stijn Steels
flag-de Jannik Steimle

Dit artikel delen:

5 Reacties

Frank V 23 februari 2021 om 14:26

Die koers is veel te zwaar voor hem.

0
Paul81 23 februari 2021 om 14:28

Dat aantrekken van Cav levert toch mooie stukjes publiciteit op..

0
Frank V 23 februari 2021 om 14:53

[Patje toont zijn rekenmachine]

0
Chasse_patate 23 februari 2021 om 15:41

Maar ook Hodeg meenemen voor de zekerheid haha

0
Murcia 23 februari 2021 om 18:41

Waterdrager voor Senechal en dat is terecht, Ik geloof dat Holm al eerder liet optekenen dat Mark op het laagste trapje moet beginnen bij DQS.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone