Mark Cavendish maakt in Clásica de Almería rentree in tenue Deceuninck-Quick-Step

woensdag 10 februari 2021 om 12:27
Mark Cavendish maakt in Clásica de Almería rentree in tenue Deceuninck-Quick-Step

Mark Cavendish - foto: Deceuninck-Quick-Step

Het was een van de meest besproken transfers van het afgelopen seizoen, die van Mark Cavendish naar Deceuninck-Quick-Step. De Manx Missile zal in de Clásica de Almería voor het eerst sinds 2015 weer een truitje van de Belgische WorldTour-ploeg in koers dragen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Cavendish won de Spaanse eendagswedstrijd in 2015 al eens. Op Valentijnsdag krijgt hij in koers het gezelschap van Tim Declercq, Alvaro Hodeg, Florian Sénéchal, Stijn Steels, Jannik Steimle en Bert Van Lerberghe.

“Net als ieder andere renner ben ik blij om aan het seizoen te beginnen. We hebben geluk dat er wedstrijden kunnen plaatsvinden en ik ben blij het truitje van de Wolfpack weer aan te kunnen trekken. Dat dit gebeurt in een wedstrijd waar ik goede herinneringen aan heb maakt het des te specialer”, vertelt Cavendish op de site van zijn werkgever.

“Voor al onze renners is Almería de eerste afspraak van het seizoen. Het is een mooie wedstrijd, die meestal eindigt in een sprint. We hebben met Mark en Alvaro twee mannen die mee kunnen doen, we zullen tijdens de wedstrijd beslissen wat we doen”, blikt ploegleider Wilfried Peeters vooruit.

De Clásica de Almería is dit jaar een wedstrijd over 183,3 kilometer. De laatste zeventig kilometer zijn nagenoeg helemaal vlak. De voorbij twee jaar werd de wedstrijd gewonnen door de Duitse sprinter Pascal Ackermann.

Dit artikel delen:

5 Reacties

lander luypaert 10 februari 2021 om 12:30

Stel u voor dat die meteen wint. Heb er een dubbel gevoel bij hoe zijn niveau zal zijn.

0
Rebellin 10 februari 2021 om 12:31

Schrijf maar alvast op: 10 overwinningen dit jaar.

0
lo squalo dello Stretto 10 februari 2021 om 13:05

Publicitair een ideale move natuurlijk; qua bekendheid zit hij wellicht nog steeds in de top-10 in het wielrennen? Sportief zie ik het niet meer goedkomen; ondanks de wondermiddeltjes van ome Pat

0
Verweggistan 10 februari 2021 om 13:16

Kunnen ze gaan Wanty-sprinten met Hodeg, Steimle en Cavendish :)

0
Frank V 10 februari 2021 om 15:06

Geen flauw idee wat ie kost (of binnenbrengt) maar hij is nu al van toegevoegde waarde geweest in de terugkeer van Jakobsen. Meesterzet van Patje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone