Twee gebroken ribben en klaplong voor Mark Cavendish: “Heb veel pijn”

maandag 22 november 2021 om 18:27
Twee gebroken ribben en klaplong voor Mark Cavendish: “Heb veel pijn”

foto: Cor Vos

Update

Mark Cavendish heeft twee ribben gebroken bij zijn zware val tijdens de afsluitende koppelkoers van de Zesdaagse van Gent. Ook liep de Britse sprinter een kleine klaplong op. Cavendish heeft de nacht doorgebracht op de intensive care van het Universitair Ziekenhuis van Gent.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De Zesdaagse van Gent kende een tumultueuze ontknoping. In de afsluitende ploegkoers verloor Gerben Thijssen de controle over zijn fiets toen hij over een natte plek op de baan fietste. Kenny De Ketele kon een botsing ternauwernood voorkomen en stuurde daarbij hoog de baan in. Bij die uitwijkmanoeuvre bracht hij geheel onvrijwillig Lasse Norman Hansen ten val. Mark Cavendish kon de Deen niet meer ontwijken en ging ook onderuit.

foto: Cor Vos

Na het nodige oplapwerk van medisch personeel kon Cavendish wel weer rechtstaan, maar lopen kostte hem de nodige moeite. Nadat hij werd behandeld in zijn cabine op het middenterrein, werd de onfortuinlijke Brit op een brancard het Kuipke uit gedragen en een ambulance ingeladen. In het Universitair Ziekenhuis van Gent werd hij verder behandeld en bracht hij de nacht door op de intensive care, meldde zijn partner Peta Todd ’s avonds.

“Bedankt voor alle berichten”, schreef Todd, die samen met hun kinderen in het Kuipke aanwezig was om Cavendish aan te moedigen. “Mark brengt de nacht door op de intensive care na zijn ongeluk. Hopelijk is hij snel weer thuis bij ons. Dank ook aan het medische team dat ons hielp op de baan en aan de andere renners die de kinderen in hun cabine lieten zitten. Ook dank aan het personeel van Deceuninck-Quick-Step dat in actie kwam om te helpen.”

Twee gebroken ribben en een kleine klaplong
Vandaag maakte Deceuninck-Quick-Step bekend dat onderzoek heeft uitgewezen dat Cavendish twee gebroken ribben aan zijn linkerzijde en een kleine klaplong heeft opgelopen. Beide blessures zijn met medicijnen behandeld en de sprinter is ter observatie in het ziekenhuis gehouden. Naar verwachting wordt Cavendish later vandaag of morgenvroeg uit het ziekenhuis ontslagen. Daarna zal hij tijd nodig hebben om te herstellen. (maandag 22 november, 11.01 uur)


Update 18.27 uur – Cavendish reageert vanuit ziekenhuisbed

“Ik wil graag zeggen hoe overweldigd en dankbaar ik ben voor alle steun en beterschapswensen. De Zesdaagse van Gent is voor ons niet zo geëindigd zoals we hadden gehoopt. Dat mag ik volgens mij wel zeggen”, zegt Mark Cavendish met een knipoog op social media. “Water op de baan, een valpartij op hoge snelheid en een paar keer rollen…”

Cav ligt momenteel in het Universitair Ziekenhuis van Gent. “Ik word hier behandeld voor een paar gebroken ribben en een klaplong. Ik heb veel pijn, maar een aantal nachten met de geweldige doktoren in Gent zullen mij wel verder helpen.” (maandag 22 november, 18.27 uur)

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jean Dumas 22 november 2021 om 11:44

Dat is al een stuk beter dan het bericht dat hij op de IC lag.

0
Panache 22 november 2021 om 12:06

Fysiek komt hij hier wel boven op. Echter zijn onderhandelingspositie voor het 2022 contract loopt ook een deuk op (dat is het risico van wachten).

0
Reiger 22 november 2021 om 13:14

Toch een hardere klap dan dat het leek op het filmpje. Heel veel auw dus. Beterschap!

0
Nero1 22 november 2021 om 15:54

Stel je voor dat je met 55 per uur tegen een houten wand wordt gesmeten. Dat wordt pijnlijk idd.

0
Reiger 22 november 2021 om 16:12

Ik heb begrepen dat renners vroeger vol splinters zaten na een valpartij op een houten baan. Is dat nog steeds zo?

0
Nero1 22 november 2021 om 19:27

Ja, vaak genoeg. Het hout is nog steeds hetzelfde en nog steeds maken de vallende fietsen kerven in het hout waar de renners overheen glijden. Soms levert dat enkel wat ongemak op, en in een extreem geval moet de renner wat opzij getrokken worden om bevrijd te worden van de baan waar die zijwaarts op ‘gespietst’ zit.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone