Mark Cavendish heeft al maanden last van Epstein-Barr virus

woensdag 29 augustus 2018 om 09:53
Mark Cavendish heeft al maanden last van Epstein-Barr virus

foto: Sirotti

Uit medisch onderzoek blijkt dat de Mark Cavendish al maandenlang traint en koerst met het Epstein-Barr virus onder de leden. Eerder werd bekend dat Cavendish hier wederom last van heeft. Het virus veroorzaakt onder andere de ziekte van Pfeiffer, ook bekend als klierkoorts. Dit brengt zijn ploeg Dimension Data naar buiten.

Op advies van de doktoren volgt nu een periode van volledige rust voor Cavendish voordat hij het trainen weer mag hervatten. “Dit seizoen heb ik me fysiek niet helemaal mezelf gevoeld, ondanks dat ik wel prima cijfers behaalde op de fiets. Ik voelde dat er iets niet helemaal goed was”, luidt de reactie van The Manx Missile.

“Ik ben blij dat er duidelijkheid is op de vraag waarom ik niet op niveau kon presteren. Ik kijk er naar uit om de benodigde tijd te nemen om voor de volledige 100% de herstellen, waarop ik weer terug kan gaan trainen. Ik wil graag iedereen bedanken voor de steun en ik zie er naar uit om jullie weer terug te zien in de koers”, sluit Cavendish strijdvaardig af.

Dit artikel delen:

3 Reacties

bilthoven 29 augustus 2018 om 10:39

Gelukkig dus geen einde carrière voor Mark. Dat is goed nieuws! Ook al zal hij zijn oude niveau natuurlijk niet meer halen , het is fijn dat we ook volgend jaar nog van deze topsporter in het peloton kunnen genieten.

Alban 29 augustus 2018 om 11:41

Maar waar hè. Ik zou hem nog wel een kans geven. Misschien kan Roompot hem oppikken ;-).

Mwielerfan 29 augustus 2018 om 13:37

Sunweb zoekt nog renners. Hoeven ze eindelijk niet meer te doen alsof matthews meedoet op het vlakke

Headlines

Materiaalzone

Populair