Mark Cavendish slachtoffer van heftige, gewapende overval in eigen huis

woensdag 8 december 2021 om 17:19
Mark Cavendish slachtoffer van heftige, gewapende overval in eigen huis

foto: Cor Vos

Mark Cavendish en zijn familie zijn eind november het slachtoffer geworden van een heftige en gewapende overval in hun huis. De Britse sprinter is daarbij op gewelddadige wijze aangevallen, laat hij weten via social media. Hij doet dan ook een oproep aan mogelijke getuigen om zich te melden.

De overval gebeurde in de nacht van 27 november, toen Cavendish net terug was in zijn woonplaats Essex na een tijd op de intensive care te hebben gelegen in België. “Vier gemaskerde en gewapende mannen wisten ons huis binnen te dringen toen we aan het slapen waren. Ze hebben mijn vrouw en kinderen bedreigd en mij op een gewelddadige manier aangevallen”, schrijft hij. “Met een mes hebben ze onze bezittingen geplunderd.”

“Ze hebben onder meer twee horloges meegenomen die veel waarde voor ons hebben. Maar wat nog erger is, is dat het gevoel van bescherming, veiligheid, privacy en waardigheid is weggenomen bij mijn jonge gezin. Daar heeft iedereen recht op in zijn eigen huis”, aldus Cavendish. “Het effect dat deze nachtmerrie heeft gehad op mijn familie is duidelijk, en dat is hartverscheurend.”

De 36-jarige groenetruiwinnaar, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde bij Deceuninck-Quick-Step, doet naar aanleiding van het incident een oproep aan mensen die informatie hebben over deze zaak om zich te melden.

Dit artikel delen:

13 Reacties

ivo001 8 december 2021 om 17:46

Wat een laffe daad. En dan ook nog eens bij een kreupele man.

0
Franco Ballerini 8 december 2021 om 17:48

Tja, dit wil je natuurlijk niet meemaken. En ik keur het af. Van andermans spullen moet je afblijven. Maar dit soort ontwikkelingen zagen we toch al jaren geleden aankomen? Het verschil tussen de haves en have nots is buitenproportioneel toegenomen. Iemand die toevallig een stukje kan hard fietsen of goed kan voetballen verdient in één jaar of in sommige gevallen zelfs in één week meer dan Jan Modaal in zijn hele leven. Om nog maar te zwijgen over de superrijken die een groter vermogen hebben dan het BNP van meerdere landen bij elkaar. En dan pronken sommigen er ook nog graag mee. Ik ben zeker geen socialist, maar deze verschillen zijn niet meer uit te leggen.

0
Polleke 8 december 2021 om 18:14

Helaas heb je gelijk Franco, zeer kwalijke trend… een brutale nachtelijke overval laat ongetwijfeld sporen na, niet alleen voor de kinderen… dit wens je niemand toe…

0
Pietspeed 8 december 2021 om 18:35

Is allemaal waar Franco. Meer iemand met een saldo van tenminste 6 nullen en de rest, heeft toch wel een beetje een alarm, video installatie? En evt afrastering rond woning.

0
Japiejo 8 december 2021 om 18:56

Maar beste Franco, wie zegt dat deze beste mannetjes niet ook gewoon dik veel geld verdienen met dit verschrikkelijke gedrag? Het verband tussen armoede en criminaliteit is evident, maar juist daar wringt de schoen: ook in NL neemt deze vorm van criminaliteit toe. Maar komt dat doordat de armoede hier dan zo erg is? Zijn het allemaal arme, zielige jongens die dit doen? Neen.

Verder verschrikkelijk. Zoiets zal je nog heel lang achtervolgen.

0
Blackcanyon 8 december 2021 om 18:58

En dan wordt hij beroofd in een jaar met een minimumcontract (afgezien van bonussen)

0
Michiel 8 december 2021 om 19:31

Maar wat zeg je nu eigenlijk Franco? Dat je die arme overvallers nog ergens wel kan begrijpen?

0
Dikke Man 8 december 2021 om 18:00

Rolex om je pols, pistool op je voorhoofd aflevering 13. De pronkende bekendjes krijgen ze wel om de oren de laatste tijd. Over 3 jaar lopen we allemaal met een Robex van aliexpress om aan iedereen te laten zien dat bij ons absoluut niks te halen is.

0
Marik 8 december 2021 om 18:33

Dit is schandalig, een gezin bedreigen is wel het laagste wat er is. Om dan nog maar te zwijgen over hoeveel schade dit op lange termijn doet aan deze mensen. Het is een trend die je steeds vaker ziet, ook in NL. Denk aan de overval op Ali B, Li’l Kleine en René van der Gijp.

0
KennyKlimmen 8 december 2021 om 18:53

Ik snap wel dat er (ex)renners zijn die nog een appeltje met deze man te schillen hebben, maar om dan op zo’n manier je gram te halen vind ik wel een beetje erover.

0
Koers 8 december 2021 om 19:16

Onze Franse vriend, die heel opzichtig in de tour rijdt met een klokje van 160.000 euro mag ook wel oppassen. Ik snap de lol van zo´n duur horloge niet, en zou ze ook niet kunnen onderscheiden met eentje van 2 tientjes, maar dat kunnen de criminelen natuurlijk wel. Helemaal als je dat ook Instagram laat zien. Zo gaat de lol van het dragen er ook wel van af, vraag me af wat dat met de verkoopcijfers doet.

0
Scotty 9 december 2021 om 09:02

Persoonlijk snap ik de volgorde niet zo in zijn verhaaltje; Er zijn twee dure horloges gejat, en ohja voor mn gezin is het ook kut.

Wat er gejat is, is toch echt niet zo belangrijk. Je vrouw en kinderen die bedreigd worden in hun eigen huis. Goeiendag zeg.

Verder moet Franco misschien even nadenken voordat hij zijn onderbuik laat spreken. Het lijkt een nobel statement, maar het is absoluut nonsens.

0
re-cycle 9 december 2021 om 10:08

komkommertijd op wielerflits: dan maken we er wielerboulevard o.i.d van.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone