Marijn van den Berg eerste leider in Alpes Isère Tour

woensdag 19 mei 2021 om 17:11
Marijn van den Berg eerste leider in Alpes Isère Tour

Van den Berg op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Marijn van den Berg heeft de openingsetappe van de Alpes Isère Tour gewonnen. In Charvieu-Chavagneux kwam de Nederlandse renner uit de opleidingsploeg van Groupama-FDJ als eerste over de streep in de sprint met een uitgedund peloton.

In Charvieu-Chavagneux in de Isère, dertig kilometer ten oosten van Lyon, is vandaag de dertigste editie van de vijfdaagse Alpes Isère Tour van start gegaan. Aan het begin van de openingsetappe reed een kopgroep met tien man weg, die uiteindelijk naar 24 man groeide op de eerste klim na 51 kilometer.

De voorsprong van de omvangrijke kopgroep bleef lange tijd tussen de een en twee minuten. Op de drie plaatselijke ronden rond Charvieu-Chavagneux schoof alles weer in elkaar en met nog tien kilometer te gaan was alles weer samen. Aan het eind sprintten zo’n zeventig renners om de zege, waarbij Marijn van den Berg over de snelste benen beschikte.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Lalsacien 19 mei 2021 om 18:52

Tweede overwinning van het seizoen voor hem als ik het goed heb.

0
Oblomov 19 mei 2021 om 19:57

Deze jongen ontpopt zich tot een interessant talent. Geen sprinter, maar wint wel even een sprint van 84 man. Eerder in de GP Adria Mobil al 30 man verschalkt. Die hoeft niet bang te zijn om met een groep naar de finish te gaan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone