Marianne Vos wint in Kortrijk: “Het was echt wel pittig, maar het was het waard”

zaterdag 26 november 2022 om 14:52
Marianne Vos wint in Kortrijk: “Het was echt wel pittig, maar het was het waard”

foto: Cor Vos

Marianne Vos kwam er de afgelopen weken niet aan te pas, maar de wereldkampioene heeft nu dan toch haar eerste zege van het veldritseizoen beet. Ze won zaterdag de X2O Trofee Kortrijk, maar gemakkelijk ging het niet. “Het was een heel snelle wedstrijd, Betsema legde het tempo heel hoog”, blikt ze terug in het flashinterview na afloop.

Lange tijd reden drie rensters voorop: Vos, Betsema en Alvarado, die halverwege de wedstrijd bij het kopduo was gekomen. “Toen Alvarado aansloot, wist ik dat ze wat ging proberen in de laatste ronde”, aldus Vos. Dat had ze goed gezien, want de renster van Alpecin-Deceuninck probeerde het in de finale inderdaad. “Ze sloeg een gaatje, maar ik bleef zo dicht mogelijk bij haar om mee te doen voor de zege. In de laatste ronde gaf ik alles. De zandstrook was een van de delen waar ik gefocust moest blijven en geen fout moest maken. Na de laatste bocht was het gewoon een sprint naar de finish.”

Vos genoot van het rondje in Kortrijk, vertelt ze. “Als het snel gaat, is het voor iedereen zwaar. Dat is het mooie van veldrijden. Het is een heel mooi rondje hier, met alles erin. Het was echt leuk”, aldus een blije wereldkampioene. “Een overwinning is altijd heel mooi. Ik ben blij dat ik vandaag op deze manier mee kon doen, het is een fijn gevoel om dan te winnen. Het was echt wel pittig, maar het was het waard.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Pelsluis 27 november 2022 om 04:28

OK, ze is nog niet in vorm. En zou wel eens over haar top kunnen zijn. Maar je kan toch wel af en toe even een beurt doen?

0
winningmood 26 november 2022 om 18:53

Vos: “ik ben blij dat ik op deze manier kon meedoen”
Blij dus dat ze een uur lang wieltje kan zuigen, van een ander profiteren, om er dan in de sprint overheen te komen.
Met deze manier van fietsen heeft ze mijn sympathie verloren.
Laatste jaren doet ze eigenlijk niets anders dan dit.

-2
Oblomov 26 november 2022 om 23:05

Wat stel je precies voor, dat ze als een malloot gaat demarreren op het moment dat anderen haar uit het wiel proberen te rijden? Het is duidelijk dat er meerdere rensters zijn die een hoger gemiddeld wattage kunnen leveren. Dan is het gewoon een kwestie van eraan proberen te blijven hangen.

Heeft het NK vorig jaar overigens gewoon solo gewonnen….

1
Cornelius 27 november 2022 om 01:00

En in Zweden deed Vos ruim 60% van het kopwerk in de ontsnapping met o.a. Cordon (werd helaas achteraf gediskwalificeerd). Ook in rit 2 van de TdFF nam ze samen met Balsamo het initiatief. Met al haar ervaring voelt Marianne feilloos aan wanneer ze wel of niet zelf aan de bak moet. Vandaag werd al snel duidelijk dat Denise vooral bezig was met het uitbreiden van haar voorsprong in het AK. Logisch dat anderen (in dit geval Vos) daarvan proberen te profiteren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone