Marianne Vos weer Nederlands Kampioene

zaterdag 27 juni 2009 om 13:10

Marianne Vos is voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioene geworden. De renster van DSB-Nederland Bloeit kwam solo over de streep in Megaland. Achter Vos werd Chantal Blaak tweede, zij kwam eveneens solo over de streep, en werd Andrea Bosman derde, zij won de sprint van een achtervolgende groep.

Vanuit de start werd er rustig gekoerst door de vrouwen, slechts een valpartij zorgde voor wat onrust. Na de valpartij waren er diverse aanvallen maar niemand slaagde erin om echt weg te rijden uit het peloton.

Iris Slappendel was een van de eerste die het lukte om een tijd vooruit te rijden, een aantal vrouwen kwam bij haar aansluiten, maar op anderhalve ronde voor het eind was het peloton weer compleet. Dat was het signaal voor Vos om het tempo op te voeren, met het ingaan van de laatste ronde had ze eindelijk een klein gaatje.

Chantal Blaak probeerde in haar eentje de sprong te maken naar Vos, maar zij strandde op acht seconden. Langzaam breidde Vos haar voorsprong uit en zo kwam ze solo over de streep in Megaland. De inspanningen van Blaak waren niet voor niets geweest, zij werd uiteindelijk tweede.

Uitslag
1. Marianne Vos (DSB-Nederland Bloeit)
2. Chantal Blaak (Leontien.nl)
3. Andrea Bosman (Leontien.nl)
4. Adrie Visser (DSB-Nederland Bloeit)
5. Kirsten Wild (Cervélo TestTeam)
6. Suzanne de Goede (Equipe Nürnberger Versicherung)
7. Annemiek van Vleuten (DBS-Nederland Bloeit)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair