Marianne Vos vier weken uit de roulatie door sleutelbeenbreuk

maandag 23 april 2018 om 12:09

Marianne Vos kan als gevolg van haar in Luik-Bastenaken-Luik opgelopen sleutelbeenbreuk vier weken niet koersen. Ze is zondag geopereerd en moet nu rust nemen om de breuk goed te laten genezen. Dit meldt haar ploeg WaowDeals op haar digitale huis.

Voor Vos was het geen aangename eerste kennismaking met de vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik. “In de aanloop naar La Roche-Aux-Faucons werd hard gereden. Iedereen wilde zich goed positioneren. In een korte afdaling was er links van de weg een valpartij. Ik zat aan de andere kant en zag hoe Jeanne (Korevaar, red.) onderuitging in een flauwe bocht naar rechts. In de groep ontstond vervolgens een schrikreactie. Daardoor werd ik meegenomen in een val en sloeg ik over de kop. Ik viel op m’n rechterkant”, kan ze de situatie nog goed omschrijven.

Uiteindelijk reed de meervoudig wereldkampioene de wedstrijd nog wel uit. “Een wielrenner wil altijd door, ik ook. Na de val stond ik op en viel de pijn eigenlijk wel mee. Bij de volgwagen heb ik van fiets gewisseld en daarop ben ik doorgereden. Onderweg merkte ik wel dat het trekken aan het stuur niet goed ging. Ik voelde op dat moment al wel dat er iets niet helemaal in de haak was.”

Direct na afloop van La Doyenne is Vos naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht om foto’s te laten maken. Diezelfde avond is ze in Amersfoort nog geopereerd aan haar sleutelbeen. “De behandeling – heel fijn dat mensen me gisteren zo snel wilden helpen – is voorspoedig gegaan. Nu moet ik het een paar dagen rustig aan doen. Afhankelijk van de pijn kan ik daarna weer voorzichtig op de Tacx trainen.”

Wanneer Vos weer precies in de koers terugkeert is nog niet duidelijk, maar haar hoogtestage van eind mei loopt geen gevaar. “De verwachting is dat ik ergens in juni de draad weer kan oppakken”, zegt Vos zelf over een mogelijke terugkeerdatum.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Emergo 23 april 2018 om 12:24

En dan toch uitgereden. Chapeau !

Kosmonaut 23 april 2018 om 12:47

Edit redactie: Thanks, fixed

Edit Kosmonaut: Graag gedaan.

rvb 23 april 2018 om 13:00

Voorspoedig herstel.

Jungle Man 23 april 2018 om 13:24

Vos is geen watje.
goed herstel toegewenst

Jan 23 april 2018 om 13:34

zeker geen watje.

en die dames rijden rond voor een tiende van wat de mannen verdienen ..

Headlines

Materiaalzone

Populair