Marianne Vos verlaat Tour of Scandinavia met vier zeges: “Dat hadden we niet kunnen bedenken”

maandag 15 augustus 2022 om 09:16
Marianne Vos verlaat Tour of Scandinavia met vier zeges: “Dat hadden we niet kunnen bedenken”

foto: Cor Vos

Marianne Vos was afgelopen week de grote veelwinnaar in de Tour of Scandinavia. Zondag sloot ze de zesdaagse etappewedstrijd door Denemarken, Zweden en Noorwegen af met alweer haar vierde ritzege.

“Het is boven verwachting verlopen”, vertelde Vos na afloop van de slotetappe op de website van haar ploeg Team Jumbo-Visma. “We wilden graag voor de bergtrui gaan en kijken of we een rit konden winnen. Dat was meteen al raak, dus dat was heel mooi. Vervolgens komen er nog drie ritzeges bij. Dat hadden we niet kunnen bedenken.”

Vos roemde de teamspirit in haar ploeg, die behalve vier ritzeges ook de bergtrui mee naar huis kon nemen dankzij Amber Kraak. “De manier van koersen was erg mooi om mee te maken. We hebben elkaar continu gemotiveerd om er elke dag voor te gaan en elke dag gestreden voor wat we waard waren. De spirit zat er goed in en we hebben elke dag weer wat geleerd”, aldus Vos.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Steven_E 15 augustus 2022 om 09:32

Bij bepaalde andere coureurs zou men beginnen over de tegenstand… Iets met Janneke, en Mieke.

0
paul s 15 augustus 2022 om 09:36

Ga ok ,bedankt voor deze input

0
Steven_E 15 augustus 2022 om 09:43

Nee maar serieus. Dit is natuurlijk uitermate knap. Maar de wereldtop stond hier toch niet aan de start? Maar dus nogmaals, knap gedaan hoor, en ik had daarmee misschien moeten beginnen :-)

0
Dumoulist 15 augustus 2022 om 09:46

Toch knap als je 4 van de 6 etappes wint (+ een pelotonsprint), maar niet de puntentrui.

0
YogiBear 15 augustus 2022 om 10:15

Dacht ik ook eerst, maar etappe winst leverde maar 7 punten op, terwijl er in tussensprints tot 12 punten per etappe te behalen waren. Je richten op tussensprints en ontsnappingen was hier dus duidelijk de winnende strategie voor de punten trui.

0
ssj 15 augustus 2022 om 10:52

Bizarre verdeling van punten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone