Marianne Vos toont WK-vorm in Hoogerheide: “Met goed gevoel naar Amerika”

zondag 23 januari 2022 om 14:48
Marianne Vos toont WK-vorm in Hoogerheide: “Met goed gevoel naar Amerika”

foto: Cor Vos

Marianne Vos heeft zich in Hoogerheide geprofileerd als favoriete voor het WK veldrijden van volgende week in Fayetteville. Ze won de Wereldbeker na een vlammende demarrage in de slotronde, maar ontwijkt de favorietenrol voor het WK. “Het is elke keer een wedstrijd op zich”, lacht ze in het flashinterview.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ik ga met een goed gevoel naar Amerika”, vertelt de meervoudige wereldkampioene veldrijden. Maar ook Vos weet dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie geven voor de toekomst. “Volgende week is het weer een nieuw WK.”

In Hoogerheide reed Vos in de slotronde weg bij Puck Pieterse en Lucinda Brand. “Ik wist dat als ik kans zou willen maken, dat daar mijn stuk was. Dat ging elke ronde wel goed. Ik weet ook dat Lucinda en Puck kunnen sprinten, dus dan moet je iets verzinnen”, zegt ze. “Ik was heel blij met het gevoel vandaag, maar wist ook dat het moeilijk zou worden om vroeg het verschil te maken. Het liep elke keer bijeen. Als ik kans wilde maken, moest ik op een moment toeslaan.”

“Ik ben heel blij met mijn seizoen, en vanaf het begin in de Wereldbeker heb ik goed meegedaan. Het is mooi om hier dan ook te winnen”, sluit de Brabantse renster van Jumbo-Visma af.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Franco Ballerini 23 januari 2022 om 15:25

Marianne is een topwijf, maar haar interviews zijn het toppunt van nietszeggendheid. Niet dat ik liever zou zien dat ze een grote praatjesmaakster zou zijn, maar iets steviger, al is het maar in de trant van “Ik merkte vandaag al snel dat ik de beste was” mag wel.

0
Emergo 23 januari 2022 om 16:36

Jammer dat het Annemarie niet is anders zou ik zeggen: het zal me worst wezen.

0
Westfalen 23 januari 2022 om 19:53

Juist slim. Zal met het WK te maken hebben. De concurrentie niet wijzer maken. Was inderdaad nietszeggend wat ze zei.

0
Oblomov 23 januari 2022 om 20:00

Topfavoriet, gezien de weersvoorspelling…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone