Marianne Vos succesvol geopereerd aan liesblessure

vrijdag 17 januari 2020 om 15:45
Marianne Vos succesvol geopereerd aan liesblessure

foto: Cor Vos

Marianne Vos is succesvol geopereerd aan haar liesblessure, die haar al langere tijd parten speelde. Inmiddels heeft ze het ziekenhuis verlaten om thuis te herstellen.

Onlangs werd bekend dat Vos met de Nederlandse kampioenschappen in Rucphen haar laatste veldrit van het seizoen heeft gereden. De zevenvoudige wereldkampioene in de cross kampte al langere tijd met een liesblessure, die door een knik in de liesslagader werd veroorzaakt. In overleg met het medische team van haar ploeg CCC-Liv werd besloten om zo snel mogelijk een operatie te laten uitvoeren.

Die is inmiddels achter de rug. “De operatie verliep goed en ik verliet zojuist het ziekenhuis met een glimlach (en bloemen)”, laat Vos weten via haar social media. “Ik voel me goed en heb niet veel pijn. Veel dank aan het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven voor de goede zorgen. Nu kan het herstelproces beginnen, voorzichtig en rustig. Ik kijk ernaar uit om toe te werken naar mijn doelen later dit jaar.”

Naar verwachting kan Vos zes weken na de operatie haar lichaam weer volledig belasten. Een deelname aan het WK veldrijden in Dübendorf over twee weken is daardoor uitgesloten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jan Blokland 17 januari 2020 om 15:50

Dat is snel geregeld! Geen wachtlijst. Was ik maar topsporter zullen er veel denken.

0
re-cycle 17 januari 2020 om 18:03

Idd. Zelf half jaar op wachtlijst gestaan. Ik had geen prioriteit kennelijk.

0
Lopopodium 18 januari 2020 om 00:01

Niet onredelijk om iemand die z’n / d’r brood moet verdienen met het geblesseerde been voorrang krijgt ten opzichte van iemand die prima nog even door kan zonder een operatie.

0
mightymert 18 januari 2020 om 14:40

Een raar moment als je het mij vraagt. Ik zou het meteen na het wegseizoen gedaan hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone