Marianne Vos slaat Wereldbeker Overijse over na tiende plaats in Merksplas

zaterdag 19 november 2022 om 19:35
Marianne Vos slaat Wereldbeker Overijse over na tiende plaats in Merksplas

foto: Cor Vos

Marianne Vos zal zondag niet meedoen aan de Wereldbeker Overijse. De wereldkampioene stond aanvankelijk wel op de startlijst, maar heeft na een teleurstellend optreden in de Superprestige Merksplas van zaterdag besloten de tweede wedstrijd van het weekend aan zich voorbij te laten gaan. Dat schrijft Jumbo-Visma op de ploegsite.

In Merksplas werd Vos tiende. Haar start was veelbelovend, want ze schoot als beste uit de startblokken. Daarna zakte de Nederlandse echter al snel ver terug. “Ik plafonneerde echt toen Ceylin overnam”, doelt Vos op Ceylin del Carmen Alvarado, die de cross uiteindelijk zou winnen. “Vanaf dat moment moest ik mijn eigen tempo aannemen en werd het echt werken.”

Uiteindelijk gaf de 35-jarige renster een kleine twee minuten toe op Alvarado. Daaruit heeft ze conclusie getrokken dat het niet verstandig is om zondag nog eens tot het uiterste te gaan, valt te lezen op de site van Jumbo-Visma. Ze laat de wereldbekerwedstrijd in Overijse dus aan zich voorbijgaan.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Al Phila 19 november 2022 om 22:56

Juiste beslissing. Op haar leeftijd (met alle respect) is het op een gegeven moment over en kan je nog pieken naar een week of twee, maar op een gegeven moment is het kaarsje uit. Komend jaar in dienst stellen van de ploeg, van Empel in de troon zetten en met een goed gevoel afstand nemen

Gefeliciteerd met de geweldige cairrière.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone