Marianne Vos pakt eerste Wereldbeker veldrijden: “Had dit niet verwacht”

zondag 10 oktober 2021 om 21:00
Marianne Vos pakt eerste Wereldbeker veldrijden: “Had dit niet verwacht”

foto: Cor Vos

Marianne Vos mocht tot haar eigen verbazing het zegegebaar maken na de eerste Wereldbeker veldrijden, in het Amerikaanse Waterloo. De 34-jarige meervoudige wereldkampioene van Jumbo-Visma reed een week geleden nog naar plek twee in Parijs-Roubaix, waardoor de vreugde ook op deze leeftijd nog groot was bij het passeren van de streep.

“Ik heb ontzettend afgezien, ik moest echt een paar keer naar adem happen”, puft Vos na in het flashinterview. “Het parcours was zó snel. Na iedere bocht opnieuw vol aanzetten, springen over de balkjes… In de laatste ronde was het alles of niets. Het is echt ongelooflijk dat het gelukt is”, jubelt de nummer twee van het voorbije WK op de weg. Ze vocht een beklijvend duel uit met de huidige wereldkampioene cross Lucinda Brand.

Vos kent haar uiteraard goed, ze reden meerdere seizoenen bij elkaar in de ploeg. “De afgelopen jaren heb ik ook mooie wedstrijden gedaan en gezien”, gaat de Noord-Brabantse verder. “Maar dit was heel mooi om te beleven en te zien. In de finale raakten Lucinda en ik elkaar een paar keer, we wilden allebei de ideale lijn. Al bij al is het fantastisch om zo te starten. Ik had niet verwacht om hier al voor de zege mee te doen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 10 oktober 2021 om 21:12

Wat een strijdlust laat deze vrouw keer op keer zien. Een parel voor de sport.

siepelstad 10 oktober 2021 om 21:47

Diep respect voor de renster en mens Marianne vos!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair