Marianne Vos over Tour Femmes: “We beseffen nog niet wat dit betekent voor ons”

zondag 31 juli 2022 om 18:57
Marianne Vos over Tour Femmes: “We beseffen nog niet wat dit betekent voor ons”

foto: Cor Vos

Marianne Vos is onder de indruk van de eerste editie van de vernieuwde Tour de France Femmes. Dat vertelde de winnares van de groene trui na afloop van de slotrit op La Planche des Belles Filles. “Dit betekent ontzettend veel. Ik denk dat we dat nog niet beseffen”, zegt ze tegen de NOS.

“Maar wat we hebben meegemaakt is ontzettend mooi. Het leek wel of het elke dag meer werd”, aldus Vos over het publiek dat in grote getalen langs het parcours stond tijdens de acht etappes. “Dit was prachtig om mee te maken. Ik denk dat het een heel mooi vervolg gaat krijgen. Ik krijg heel veel mooie, goede, positieve reacties.”

Zelf spreekt Vos, die twee etappes won en vijf dagen de gele trui droeg, van een ‘ontzettend mooie week’ in Frankrijk. “Ik kan niets anders zeggen. Vanaf het eerste moment in Parijs zijn het maar acht dagen, maar het is behoorlijk pittig en intens gewest. Dat was mooi. Als ploeg wilden we graag voor etappewinst gaan. Dat is twee keer gelukt. Met als bonus het dragen van de gele trui, en nu sta ik hier in het groen. Ik ben heel dankbaar dat ze mij zo hebben geholpen elke dag”, vertelt ze.

En eindwinnares Annemiek van Vleuten? “Ja, pfff… Outstanding. Het is ongelooflijk wat ze weer liet zien, gisteren en vandaag. Ik ben nog even in de buurt geweest nadat ze materiaalpech kreeg. Dat zag ik gebeuren. Maar wat ze daarna doet, is super sterk”, deelt Vos de complimenten uit.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Oblomov 31 juli 2022 om 19:18

Zie het ook wel een vervolg krijgen…

Even afwachten wat de kijkcijfers in Frankrijk zijn, maar gezien het publiek langs de kant moet het daar toch ook behoorlijk leven. Dan zie ik geen reden waarom deze wedstrijd niet rendabel te exploiteren zou zijn, al heb ik op dat vlak meer vertrouwen in Flanders Classics dan ASO.

Pol 1 augustus 2022 om 08:44

Alleen jammer dat onze Nederlandse dames zo weinig gepresteerd hebben.

Jacco van Stierop 31 juli 2022 om 19:29

Inderdaad een heel geslaagd evenement. Mooi uitgetekende etappes, enthousiast publiek, veel media-aandacht en een top deelnemersveld. Zou mooi zijn als er in de komende edities nog wat meer strijd komt om de dagzeges en truien. Toevoeging van een proloog of korte, liefst technische tijdrit, zou misschien ook wel aardig zijn. Enige wanklank was dat een blind paard Cavalli onbestraft eruit mocht kegelen.
Dank voor je inzet om deze koers op de kalender te krijgen, Marianne!

Brabander 31 juli 2022 om 19:38

Ik sluit me hier bij aan. Heb me ook prima vermaakt voor de buis

Olly 31 juli 2022 om 19:55

2 Françaises in de top tien van het AK helpt wel iig.

C de Vries 31 juli 2022 om 21:52

Ik kijk er met veel plezier naar.

Wheely 31 juli 2022 om 22:16

Dat moment dat Vos met haar hoofd schudde toen Van Vleuten bij haar groep weg “demarreerde” na haar pech. Priceless!

ddjong67 1 augustus 2022 om 09:51

mooi, ik twijfelde wel, maar als mensen als marianne onder de indruk zijn, dan zegt dat veel. En zulke dingen kosten tijd en die tijd moet het krijgen…

Headlines

Populair

Materiaalzone