Marianne Vos neemt deel aan Spaanse C2-veldrit
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 13 december 2019 om 09:06

Marianne Vos neemt deel aan Spaanse C2-veldrit

Marianne Vos vertoeft op dit moment in Spanje, aangezien ze op trainingskamp is met haar ploeg CCC-Liv. De 32-jarige Nederlandse zal aankomende zaterdag echter haar opwachting maken in een veldrit, zo laat haar werkgever weten op social media.

Vos staat namelijk aan de start van de Ciclo-Cross Ciudad de Xàtiva, een C2-veldrit op de internationale kalender. De zevenvoudig wereldkampioene veldrijden krijgt morgen het gezelschap van haar ploeggenote Pauliena Rooijakkers, die recent ook al enkele Belgische veldritten heeft afgewerkt.

Het is voor Vos nog maar de tweede cross van het seizoen, nadat ze vorige week haar debuut maakte in de Ethias Cross Essen. De Brabantse was meteen op de afspraak, aangezien ze op overtuigende wijze naar de zege wist te soleren, voor Blanka Kata Vas en Anna Kay.

Vos zal verder nog deelnemen aan de Wereldbekers van Namen en Heusden-Zolder, de DVV Trofee Brussels Universities Cross, het NK veldrijden in Rucphen, de wereldbekermanche van Hoogerheide en uiteraard het WK in Dübendorf. “Er zitten enkele mooie, grote crossen tussen”, aldus Vos.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
13 december 2019 10:03
Als er een dikke banden race in de buurt van het trainingskamp was geweest had Vos ook aan de start gestaan. Top hoor.
13 december 2019 12:08
Leuk voor zo'n kleine organisatie om zo een topper aan de start te krijgen.

(met een beetje strategisch plaatsen kan je dus best een leuke cross in Spanje organiseren als de meeste toppers 2 weken op stage zijn, beter dan de renners voor 1 dag heen en weer te laten vliegen)
    13 december 2019 16:17
    Goeie suggestie. Echter alleen kansrijk wanneer in dat weekend in Vlaanderen geen klassementscross wordt georganiseerd.
13 december 2019 12:24
Die neemt haar verantwoordelijkheid om cyclocross internationaal te maken! Top vrouw!
13 december 2019 13:45
Slimme keuze. Twee dingen in een keer. Training voor de weg en een extra veldrit erbij.
Ook mooi voor de Spaanse organisatie die een wereldtopper aan de start krijgt en meer dan waarschijnlijk ook als winnares.
13 december 2019 13:50
Een idee voor de nieuwe wereldbeker: een cross in Spanje tussen de trainingsstage in.
13 december 2019 16:37
Is het Wk dan al zeker ,wat heeft ze dan gepresteerd dat ze daar zeker van is ,of moet ze weer achter de ned rensters aanrijden (zoals vorig jaar achter Betsema) en geklopt worden door een wieltje plakker uit België
    13 december 2019 22:00
    @John, als jij je serieus afvraagt wat Vos al gepresteerd heeft moet je welhaast 15 jaar half onder een steen geleefd hebben. Vandaar mijn vraag: ben je een korstmos?
13 december 2019 19:00
Selectie WK is voor haar een kwestie van tijd. En achter die dope d#%#s van Betsema aanrijden is volkomen terecht gebleken.

Reacties zijn gesloten.