Marianne Vos na winst op NK veldrijden: “Ik moest mijn eigen koers rijden”

zondag 9 januari 2022 om 14:52
Marianne Vos na winst op NK veldrijden: “Ik moest mijn eigen koers rijden”

foto: Cor Vos

Marianne Vos was enigszins verrast door het wedstrijdverloop tijdens het NK veldrijden in Rucphen. De kopvrouw van Jumbo-Visma reed al in de tweede ronde weg en zag de concurrentie pas na de finish terug. “Ik sloeg ineens een klein kloofje en was het nog wel ver, maar zo’n voorsprong wil je dan graag proberen uit te bouwen”, vertelde ze na afloop in het flashinterview.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ik was wel enigszins verrast. Het was op dat moment een grote groep en ik had niet het gevoel dat ik een stevige demarrage plaatste”, zegt Vos over het moment dat ze de beslissende move maakte in Rucphen. “Toen wist ik al dat ik mijn eigen koers moest proberen te rijden. Daarachter vloog het in stukken. Maar ik mocht niet stil vallen, want ik zag Lucinda Brand al komen.”

Brand wist in de eerste ronde nog weg te rijden met Vos, maar had geen antwoord op haar versnelling in de tweede ronde. En dat terwijl de wereldkampioene de laatste wedstrijden onverslaanbaar bleek. Vos lukte het toch om Brand te verslaan. “Ik had het gehoopt en ergens had ik de wil om het te proberen. Maar vandaag is het gelukt en dat is heel mooi”, aldus Vos. Of het haar op het WK ook gaat lukken? “Dat weet ik niet. Ik was vandaag met deze wedstrijd bezig en ik ben heel blij dat het gelukt is.”

“Het is heel bijzonder”, voegde de 34-jarige Brabantse daar nog aan toe. “Als je de concurrentie ziet, is dit een zwaarbevochten titel. Ik sloeg al vroeg een gaatje en dan moet je een beslissing maken. Het was behoorlijk technisch en natter dan de vorige wedstrijd. Dan moet je vooral geen fouten maken.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Franco Ballerini 9 januari 2022 om 15:19

Lekkere vraag weer: “Of haar het op het WK ook gaat lukken?”. Wat verwacht je voor een antwoord? “Dat is wel zeker!”? Of: “Nee, op het WK gaat het absoluut niet lukken!”?

0
Romāns Vainšteins 9 januari 2022 om 16:08

Kom jij dan eens voor de gein met een aantal vragen die je wel moet stellen aan een dichtgetimmerde sporter mbt toekomstige koersen?

‘Ga je nu ook WK worden?’ Lijkt me zowat de eerste vraag die je stellen moet. Het is aan de sporter om dan met iets interessants aan te komen.

0
Franco Ballerini 9 januari 2022 om 16:54

"Ga je nu ook WK worden?" is toch een onzinnige vraag waarop het antwoord uiterst voorspelbaar is? Zinnigere vragen:

"Bij de vorige cross in Rucphen was het verschil tussen jou en Lucinda minimaal, nu is er een groot verschil. Ben jij in de tussentijd enorm verbeterd?"

Indien het antwoord ja is:
"Hoe komt dat? Wat heb je gedaan of gelaten om nu zoveel beter te zijn?"

Indien nee:
"Merkte je al snel dat Lucinda en de rest van de concurrentie een collectieve offday hadden?"

Qua WK:
"Hebben jullie als TeamNL al afspraken gemaakt over de rolverdeling tijdens het WK om te voorkomen dat jullie elkaar voor de zoveelste keer in de wielen rijden?"

Indien ja:
"Op wiens initiatief is dat gebeurd?"

Indien nee:
"Wanneer gaan jullie die duidelijke afspraken maken? Of staat dat niet op de planning?"

Indien "dan en dan":
"Wat is jouw inzet? Zou jij eventueel bereid zijn je eigen kansen op te offeren voor het teambelang?"

Indien "nee, staat niet op de planning"
"Zou jij dan niet de aangewezen persoon zijn om dit alsnog te regelen?"

Indien "Nee, dat is aan de bondscoach":
"Maar het is toch al gebleken dat de bondscoach incapabel is? Hebben jullie het daar onderling nooit over?"

Etc, etc.

0
ssj 9 januari 2022 om 18:12

Anders dan op de weg zou ik bij de dames in het veld zeggen dat het lekker ieder voor zich is. Het kan niet anders dan dat er een Nederlandse wint.

0
Murcia 9 januari 2022 om 17:03

Je kunt vragen naar haar plan vandaag, de emotie op de streep of haar voorbereiding op het WK maar inderdaad is gaat het lukken op het WK een armetierige voor een interview na afloop van een geweldige zege. Trouwens Karl kan er ook wat van, zonet aan Wout gevraagd wat hij denkt van het WK op de weg in september!. Kansloos dat soort stupide interviews.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone