Marianne Vos: “Na de wereldbekerwedstrijden in Amerika volgt een break”

vrijdag 8 oktober 2021 om 13:00
Marianne Vos: “Na de wereldbekerwedstrijden in Amerika volgt een break”

foto: Cor Vos

Marianne Vos neemt voorlopig nog geen rust na een intensief wegseizoen. De renster van Jumbo-Visma werd afgelopen zondag nog tweede in Parijs-Roubaix en staat komend weekend in het Amerikaanse Waterloo aan de start van de eerste Wereldbeker veldrijden van het seizoen.

Direct na haar wegseizoen en een week nadat ze tweede werd in de allereerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen, duikt Vos het veld dus in voor de eerste drie wereldbekermanches in de Verenigde-Staten. Zondag begint het wereldbekercircus in Waterloo, gevolgd door wedstrijden in Fayetteville (woensdag 13 oktober) en Iowa City (zondag 17 oktober). Vos kiest na deze wedstrijden echter wel voor een lange rustperiode.

“Het is een vroege aftrap van het crossseizoen, maar na Parijs-Roubaix van afgelopen weekend lijkt het geen grote stap om weer het veld in te gaan”, begint Vos op de website van Jumbo-Visma haar verhaal. “Ik heb niet direct hoge verwachtingen, maar ik ben wel benieuwd waar ik sta zo vanuit het wegseizoen. De tweede wereldbeker is in Fayetteville waar eind januari ook het wereldkampioenschap plaatsvindt, dus dat is fijn om gezien te hebben.”

Na de wedstrijd in Iowa City zien we Vos een hele tijd niet in het veld. “Na de wereldbekerwedstrijden in Amerika volgt een break en in december zal ik de wedstrijden hervatten.”

Vos won in 2018 al een wereldbekermanche in Waterloo – foto: Cor Vos

In onze uitgebreide voorbeschouwing op de Wereldbeker veldrijden van Waterloo lees je alles over de historie van de wedstrijd, het parcours en de favorieten voor aankomende zondag.

Dit artikel delen:

11 Reacties

KnightBiker 8 oktober 2021 om 13:32

Niet negatief interpreteren, maar ik vermoed dat er een hoge vergoeding voor haar komst is belooft. Tegelijkertijd kan ze meteen punten sprokkelen voor de WB en zou ik zelf meteen op vakantie gaan in de VS.

Michelangelo 8 oktober 2021 om 13:49

Voor geld danst de beer. En waarschijnlijk ook de Vos.

Niks mis mee. Zeker niet in het dameswielrennen, waar het toch vaak geen vetpot is. Overigens weet ik niet of startgelden bij wereldbekers niet zijn afgeschaft, en dat het toch gewoon een soort sportieve overweging is. Met het oog op het WK dat nog komt…

Pietspeed 8 oktober 2021 om 14:03

Voor het geld hoeft Vos het iig niet meer te doen.

Wheely 8 oktober 2021 om 14:15

Zouden er echt massaal Amerikaanse fans om Marianne staan te springen dat daar een dikke fee tegenoverstaat? Kan me dat zelfs bij een Pogacar in de criteriums al niet voorstellen.

Romāns Vainšteins 8 oktober 2021 om 14:23

Sowieso überhaupt een individu dat voor een wielrenner springt,… Ik heb alleen Lampaert fans dat zien doen. Dat is echt docuwaardig trouwens.

Nico Dick 8 oktober 2021 om 14:33

Er wordt geen startgeld betaald in de Wereldbeker. Wel hogere prijzengelden. https://www.wielerflits.be/nieuws/wereldtop-vrouwenveldrijden-aan-de-start-van-amerikaanse-wb-manches/
En uiteraard zijn de UCI-punten belangrijk richting haar startplek als ze in december terugkeert.

Pietspeed 8 oktober 2021 om 19:55

@nico
Mee eens. Maar misschien heeft ze ook contractuele verplichtingen ri. Cervelo. Dacht dat Pon holdings inmiddels eigenaar is en wellicht meer de Amerikaanse markt wil veroveren tov bijvoorbeeld cannondale en trek. Marianne is dan wel mooi uithangbord.

thorsen 8 oktober 2021 om 16:15

Het gaat dus niet om startgeld. Waarschijnlijk wel om het WK parcours eens te bekijken, en wellicht om wat UCI punten te scoren aangezien ze weer hebben lopen kloten met die ranking dacht ik? (alleen punten van afgelopen WK tellen nog mee o.i.d.?) In dat geval kan het nog van pas komen voor de startpositie later in het seizoen.

KnightBiker 8 oktober 2021 om 16:55

Ok, volgens de regels dus niet, maar, wellicht dat er onderhands nog wat geschoven wordt? Ach, misschien dat ik er teveel in wil zien..

Koers 8 oktober 2021 om 17:35

Volgens mij telt voor het bepalen van de startrij van het WK alleen de punten in de WB mee, dus dan is het wel lekker om 3 crossen in 8 dagen te doen voor de punten.

Geen startgeld heeft hier idd wel eens op wf gestaan, en ik geloof sowieso niet dat de dames veel krijgen, laat staan in Amerika. Ik geloof niet dat je er veel bezoekers mee trekt, en daarnaast doen een boel andere toppers al mee.

Is wat mij betreft ook een goede regel om geen startgeld te geven maar het prijzengeld wel te verhogen: ik kan mij goed voorstellen dat normaal de 'bekende' Vlamingen/NLers meer werd geboden omdat zij mogelijk ook fans meenemen en sowieso meer bekendheid genieten in de Benelux. Voor bijv. Amerikanen is het dan enorm duur om mee te doen omdat zij niet zoveel krijgen. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor het salaris: een Vlaams team wil liever een 'Ollandstalige die ook in sneller in het nieuws komt en wellicht bij een praatprogramma aanschuift met het logo. De meeste teams zijn Vlaams, dus die hebben veel minder aan bijv Amerikanen, waardoor zij minder salaris krijgen geboden. Bij de 'buitenlandse' mannen is het overduidelijk dat je beter kunt gaan wielrennen, voor de dames lijkt het me relatief nog wel aantrekkelijk om te crossen.

Thijs E 8 oktober 2021 om 18:37

Vos en een break…dat zal dan wel onder lichte dwang zijn ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair