Marianne Vos na 31ste ritzege in Giro Donne: “Ik ga van deze zege genieten”

zondag 3 juli 2022 om 09:31
Marianne Vos na 31ste ritzege in Giro Donne: “Ik ga van deze zege genieten”

foto: Cor Vos

In de eerste rit-in-lijn van de Giro d’Italia Donne moest Marianne Vos nog nipt haar meerdere erkennen in wereldkampioene Elisa Balsamo, maar een dag later was het wél raak voor de kopvrouw van Jumbo-Visma. In Olbia bleek ze in de sprint te snel voor landgenote Charlotte Kool en de Italiaanse Balsamo.

Voor Vos, die normaal de overwinningen aaneen rijgt, is het pas haar eerste zege van het seizoen. De inmiddels 35-jarige renster kende door ziekte een gemankeerd voorjaar, maar lijkt nu weer helemaal terug aan het front. “Ik wilde het na mijn tweede plaats van vrijdag opnieuw proberen, dus ik ben blij dat het is gelukt”, aldus een lachende Vos. “We wisten dat er zaterdag een grote kans op een massasprint was.”

“De finale was vrij technisch. Het team bracht me perfect in positie, maar het was daarna lastig om in de bochten die positie vast te houden. Ik kon het wiel van Romy (ploeggenote Romy Kasper, red.) volgen en zij leverde me goed af in de laatste kilometer. Ik ga van deze zege genieten en vandaag tijdens de rustdag kijken we welke kansen er nog komen.”

Vos viert haar 31ste ritoverwinning in de Giro – foto: Coro Vos

Voor Vos is het alweer haar 31ste(!) ritzege in de Ronde van Italië voor vrouwen. Voor haar eerste overwinning moeten we terug naar 2007: in dat jaar wist ze in Correggio Diana Žiliūtė en Oenone Wood van de zege te houden. Vijftien jaar later is het dus opnieuw raak voor de Nederlandse.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Asje Menou 3 juli 2022 om 10:12

Ik verbaasde me gisteren over het feit dat er mensen zijn die haar nu al afschrijven, maar als je dan leest dat het voorjaar eigenlijk de soep is ingelopen door ziekte, blijkt maar weer dat vanuit de luie stoel het makkelijk is om je conclusie te trekken, zonder echt op de hoogte te zijn van de oorzaken van het wat mindere presteren van een ander.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone