Marianne Vos moet rentree uitstellen

zondag 15 maart 2015 om 10:00
Marianne Vos moet rentree uitstellen

foto: Sirotti (archief)

Marianne Vos zal voorlopig nog niet in wedstrijden actief zijn. De 27-jarige renster van Rabo-Liv heeft al sinds de winter last van een hamstringblessure. Mede hierdoor miste ze gisteren de wereldbekerstart in Drenthe. “Ze keert pas weer terug in competitie als het echt helemaal over is”, zegt ploegleider Koos Moerenhout tegen de NOS.

“Marianne is altijd heel erg gretig”, vertelt de oud-prof. “Maar ze moet een pas op de plaats maken. Qua herstel gaat het vrij goed, maar ze keert pas weer terug in competitie als het echt helemaal over is.” Vos hoopte eind maart in de Trofeo Binda terug te keren, maar die wedstrijd laat ze aan zich voorbijgaan. Ook de Ronde van Vlaanderen (5 april) moet ze missen.

Wanneer de drievoudig wereldkampioene op de weg haar rentree precies maakt, weet Vos’ ploegleider nog niet. “We hebben nog geen concrete datum, maar het zal ergens half april zijn”, zegt Moerenhout. Op 22 april staat de Waalse Pijl voor vrouwen op de agenda, maar direct een zware koers lijkt Moerenhout niet handig. “Dus dat is misschien niet verstandig. Maar haar rentree zal wel ergens rond die tijd zijn.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Coldeportes 15 maart 2015 om 10:04

Hamstringblessures zijn rottige blessures. Komt ook heel wat kracht op te staan in de koers, en het geneest traag. En laat rusten nou niet het sterkste punt van deze klasbak zijn. Hopelijk kan ze het geduld bewaren.

0
petoi 15 maart 2015 om 10:34

Oud nieuws behalve dat Koos haar ook niet wil opstellen in WP wat raar is aangezien ze dat vorig jaar wel deed. Kijken hoe ze dit aanpakt, mij bekruipt steeds meer het gevoel dat Vos roofbouw heeft gepleegd op haar lichaam en nu wat klasse inlevert en meer blessures oploopt.

0
sooike 15 maart 2015 om 11:14

Seizoenenlang praktisch blessurevrij. Roofbouw is dan inderdaad verleidelijk. Staat bekend als eigenzinnig en solistisch. Niks mis mee, maar er is nooit iemand in haar directe omgeving geweest die haar gretigheid goed heeft begeleid en haar soms diende af te remmen. Is dit nu het gevolg ? Of is Koos te voorzichtig?

0
fleche 15 maart 2015 om 11:28

Nou welke topsporter is niet eigenzinnig….ik denk dat ze echt wel wil, die heeft een alles of niets mentaliteit. Maar dat kan je ook opbreken. Sven Kramer heeft dat ook moeten leren accepteren, dat een lichaam niet oneindig belastbaar is.

0
koos1 15 maart 2015 om 11:53

Starten en knap derde worden op het WK veldrijden, was achteraf dan misschien toch niet zo slim, nu kost de blessure haar een gedeelte van het seizoen. Hopen dat ze snel weer kan koersen.

0
schipperaar 16 maart 2015 om 10:01

Lijkt me niet dat ze de blessure heeft opgelopen bij het fietsen maar eerder bij het lopen of tennissen. Hamstring leed komt zelden voor bij fietsers. En beter eigenzinnig dan eten uit de hand van een sponsor of ploegleider die zich meer bekommeren om geld.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone