Marianne Vos mag meteen juichen in haar eerste veldrit van het seizoen

zaterdag 7 december 2019 om 14:33
Marianne Vos mag meteen juichen in haar eerste veldrit van het seizoen

foto: Cor Vos

Marianne Vos heeft haar eerste veldrit van het seizoen meteen winnend afgesloten. De 32-jarige Nederlandse was de beste in de Ethias Cross van Essen.

Marianne Vos kwam vanmiddag voor het eerst sinds 2 februari aan het vertrek van een veldrit. Toen pakte ze brons op het wereldkampioenschap in Bogense, vanmiddag kreeg ze in het gezelschap van een bescheiden deelnemersveld de kans om er weer rustig in te komen.

Maar echt veel tijd had Vos blijkbaar niet nodig. De zevenvoudige wereldkampioene schoot in haar tekende stijl als een bezetene uit de startblokken. Vos toonde zich meteen zeer krachtig en explosief en zette de rest zo direct op een aantal meter. Alleen Ellen van Loy – die vorige week in Mol nog een fameuze off-day kende – was in staat om haar wagonnetje aan te haken.

Het liedje van Van Loy duurde uiteindelijk iets meer dan twintig minuten. Dan begon de vermoeidheid zich op te stapelen en reed de Belgische veterane zich vast in een diep modderspoor. Ze belandde in de spandoeken en verloor veel tijd. Vos kreeg zo een vrijgeleide voor de tweede wedstrijdhelft en viel nooit meer stil.

Hongaarse verrast
Daarachter was het verrassend de 18-jarige Hongaarse kampioene Blanka Kata Vas die zich tot dichtste uitdaagster ontpopte. Tot enkele weken geleden was ze nog actief bij de junioren op de weg, maar vandaag bewees Vas zich als een volwaardige prof. In de strijd om het brons toonde de Britse Anna Kay zich de beste in de sprint voor de onfortuinlijke Van Loy.

Het podium in Essen – foto: Cor Vos

Ethias Cross Essen 2019
1. flag-nl Marianne Vos (CCC)
2. flag-hu Blanka Kata Vas (Doltcini-NM Transport)
3. flag-gb Anna Kay (Experza)
4. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise)
5. flag-nl Aniek van Alphen (Kleur op maat)
6. flag-be Alicia Franck (Experza)
7. flag-be Loes Sels (IKO-Crelan)
8. flag-be Karen Verhestraeten (IKO-Crelan)
9. flag-nl Lindy van Anrooij (Team 185)
10. flag-fr Marion Norbert-Riberolle (Experza)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 7 december 2019 om 14:46

Meteen de kop genomen en slechts even afgestaan aan Van Loy totdat deze zich vastreed. Daarna verder en verder weggereden. Vos meteen sterk terug in het veld. Knap van Vas Kata om hier tweede te worden.

xistnc 7 december 2019 om 17:58

Winnen is altijd lekker. Gezien de namen in de top-10 is het nog even afwachten hoe sterk Vos daadwerkelijk is.

steven2743 7 december 2019 om 15:51

Jammer voor Van Loy. Ik had gehoopt op een podiumplek voor haar. Knap dat zij bijna elke cross start en daarnaast ook gewoon werk heeft.

Apemantus 7 december 2019 om 16:22

Sterk van Marriane. Aniek van Alphen ook heel knap gereden, moet alleen nog iets brutaler worden. Zat namelijk klem achter van Loy waardoor Kay weg kon lopen.

sooike 7 december 2019 om 20:36

“haar tekende (?) stijl”…..

Headlines

Materiaalzone

Populair