Marianne Vos geselecteerd voor Olympische Spelen

dinsdag 17 mei 2016 om 08:19
Marianne Vos geselecteerd voor Olympische Spelen

Foto: Sirotti

Marianne Vos mag in augustus haar olympische titel verdedigen. Volgens De Telegraaf zit zij in de vierkoppige selectie van bondscoach Johan Lammerts. De overige drie namen zijn Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten.

Vos maakte in maart haar rentree na  maandenlange afwezigheid in het peloton. Ze werd snel na haar terugkeer negende in de Waalse Pijl, waar Van der Breggen wist te winnen.

Ook de selectie van de mannen is voor een groot deel bekend. Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wout Poels zouden zeker zijn van een plekje in de ploeg. Drie renners strijden nog om het vierde ticket naar Rio: Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman.

Update
De KNWU heeft de vrouwenselectie bevestigd. De tijdrit wordt gedaan door Van der Breggen en Van Dijk. NOC*NSF moet de voordracht van de KNWU nog wel goedkeuren, maar dat is een formaliteit.

Dit artikel delen:

26 Reacties

koersfanaat 17 mei 2016 om 09:11

Mooi nieuws! Bij de mannen hopen op Kelderman ivm de tijdrit

0
Blurry 17 mei 2016 om 09:20

Volgens mij rijdt Wout Poels dit jaar betere tijdritten dan Wilco. Zeker op geaccidenteerd terrein zou ik Wout mits hij wil de TT laten rijden. Van de andere kant maken ze beide geen kans op een podium/top 10 plek in mijn ogen.

0
sooike 17 mei 2016 om 09:25

De Giro is nog lang niet gedaan, maar ik zou nu al kiezen voor Kruijswijk. Gesink heeft nog niets laten zien , Kelderman is te wisselvallig en Kruijswijk rijdt ook nog eens een goede tijdrit.

0
assen 17 mei 2016 om 09:33

@ Sooike
Gesink is wel de enige van die 3 die al een (semi)klassieker heeft weten te winnen, sterker nog, 4 keer. Ik zou gaan voor Gesink – al verwacht ik er niet 1-2-3 veel van (net als Sooike, als ik dat goed inschat) ;-)

0
UrbanSteel 17 mei 2016 om 09:53

Nou ik had toch eerder Robert Gesink als Mollema verwacht , Mollema is één keer bij de eerste 10 ( 9e plaats ) geëindigd in de heuvelklassiekers in 2015/2016 in seizoenen zonder problemen . Robert hebben we in de uitslagen ook niet gezien , maar we zien hem wel altijd stoempen vechten en "over mijn lijk" fietsen , een renner naar ieders hart , Mollema is wel leuk maar die zie je pas zo ongeveer op het einde of ineens in de uitslag.
Robert met alle tegenslagen de laatste jaren zou het gewoon verdient hebben , die man heeft ons genoeg moois gegeven om iets moois terug te geven , de Olympische selectie .

0
gardeyn 17 mei 2016 om 09:53

Op basis waarvan Mollema al wel zeker? Omdat hij altijd, zonder in beeld te rijden, op plaats 9, 10 of 11 eindigt? Ik had hem nog even in het rijtje van de TLJ-mannen geplaatst.

0
sk32 17 mei 2016 om 10:04

@Gardeyn, Snap ook niet waarom Mollema al zeker is. Het afgelopen jaar heeft hij alleen maar voor top tien plekken lopen aanklampen, Probeert nooit eens een aanval.

Ik zou de volgende 4 meenemen:
Poels
Dumoulin
Kruijswijk
Gesink

0
Janjanssen98765 17 mei 2016 om 10:05

Mollema al wel zeker slaat nergens op, je hebt veel meer aan Gesink, die kan namelijk altijd nog knechten en is ook niet te beroerd om dat te doen.

0
AWestie 17 mei 2016 om 10:08

Tuurlijk zijn het niet de allergrootste kleppers, maar ik heb met Lammerts te doen om uit het trio Kruiswijk, Gesink, Kelderman even gemakkelijk te kiezen. Alledrie gerespecteerde renners.

0
Mac-S 17 mei 2016 om 10:09

De vrouwenselectie is niet meer dan logisch. Dumoulin en Poels zijn ook logisch. Mollema vind ik minder logisch, heeft dit jaar (en eigenlijk nog nooit in grote eendagswedstrijden) nog geen grootse dingen laten zien, en je ziet hem ook zelden werken voor anderen. Wat dat betreft kun je beter Gesink meenemen.
Kruijswijk is een fantastische ronderenner, maar die heeft echt nog nooit iets laten zien in een eendagswedstrijd (maar ja, dat gold tot een maand geleden ook voor Poels, dus wat weet ik er nou van).

0
Vastaranta 17 mei 2016 om 10:11

De selectie van de dames begrijp ik helemaal. De selectie van de heren begrijp ik niet. Op basis van de prestaties dit seizoen zou Kruijswijk een grotere zekerheid voor mij zijn dan Mollema.

0
Sebas 17 mei 2016 om 10:18

Het gaat nu ook zo langzamerhand om de rolverdeling. Als je een man in ondersteuning nodig hebt, zou ik Kruijssie meenemen. Wil je een extra man in de top 10, dan acht ik de keuze voor Gesink logischer. Hopelijk wacht de bc nog even met zijn definitieve beslissing, maar ik ben er bang voor. Renners willen natuurlijk ook weten waar zij aan toe zijn.

0
Wheely 17 mei 2016 om 10:34

Mollema zou voor mij ook een zekerheidje zijn, die rijdt bijna altijd goed in dit soort Valverde achtige wedstrijden. Dit jaar ook weer constante resultaten behaald, ok het is geen veelwinnaar maar dat zijn Dumoulin en Poels ook nog niet. De nummer vier zal Kruijswijk wel worden, terecht.

0
Bettinwel 17 mei 2016 om 10:55

Kruijswijk, die rijdt momenteel overtuigender als Gesink.

0
Thailand 17 mei 2016 om 11:00

Ik zou Gesink mee nemen, niet als kanshebber, maar als knecht. Net als Mollema. Ik heb veel respect voor Gesink en Mollema en hun prestaties, ze behoren tot de succesvolste NLse renners van de afgelopen jaren, maar ik denk dat Dumoulin en Poels dit jaar in een betere vorm verkeren en meer kans hebben. Gesink en Mollema zouden de perfecte knechten zijn als ze zich willen opofferen. Met vier kopmannen starten heeft wat mij betreft weinig zin.

0
AZH 17 mei 2016 om 11:01

@vastaranta: op basis van dit seizoen? Bedoel je dan de 5de plek van Kruijswijk in Yorkshire en de prima eerste week in de giro?

0
roelieman2 17 mei 2016 om 11:06

Deze hele selectie is helemaal speculatief. Er is nog niks officieel gecommuniceerd en dit is volgens mij gebaseerd op de voorselectie en daaruit zijn de reeds redelijk presterende renners gekozen. Dit is natuurlijk gewoon door een of andere journalist gedaan en we moeten dus gewoon wachten tot de officieele bekendmaking.
Tevens is er voor elke renner wel iets te zeggen. Wel opteer ik om kruiswijk niet mee te nemen omdat ten eerste zijn piek in de giro ligt, en ten tweede hij vaker pas goed is na twee weken. Kelderman en gesink staan in mijn optiek boven mollema, omdat hun resultaten in (semi)klassiekers en klassementen de laatste jaren beter zijn en beide hebben een goede eindsprint na een zware koers.

0
Sebas 17 mei 2016 om 11:23

Dat de uitslagen van Kelderman en Gesink de laatste jaren beter zijn dan die van Mollema, is niet waar. Mollema is daarnaast minstens zo traag/snel als zijn TLJ concurrenten na een zware koers. Ten slotte is Mollema de enige van de drie die af en toe nog eens een koers weet te winnen, getuige de laatste twee jaar.

0
TiesW 17 mei 2016 om 11:52

Ik heb Kelderman en zeker Gesink nog niet vaak met een sterk eindschot gezien hoor roelieman. Vertel mij maar eens wanneer die een sterke eindsprint hebben vertoond.

0
assen 17 mei 2016 om 11:56

Gesink versloeg Sagan en een hoop bikkels in de sprint in Quebec, toch, TiesW?

0
xistnc 17 mei 2016 om 12:00

Poels en Dumoulin geheel logisch, Mollema is wat voorbarig. Gesink en Kelderman doen er goed aan om dit signaal op te pakken. Die eerste mag dan wel een doel hebben gemaakt van Rio, maar alleen met resultaten uit het verleden kun je geen selectie verdienen.

0
Rojo 17 mei 2016 om 12:04

De keuze voor Marianne Vos vind ik niet vanzelfsprekend. Kijk eens wat Chantal Blaak dit jaar heeft laten zien. Als het na een zware koers op een sprint aankomt is zij de aangewezen dame.

0
Hoebele 17 mei 2016 om 12:27

@Rojo
Marianne Vos thuislaten, met 2x goud, met die ervaring, die klasse (en tegen die tijd misschien ook vorm) is ook niet logisch. Van Dijk en VDB doen ook de tijdrit, dus dan zou Blaak i.p.v. Van Vleuten gaan.
Was er overigens niet eerst sprake van 5 plaatsen voor de dames? Ik kom niet helemaal wijs uit die officiële pdf voor aantal plaatsen..
http://www.uci.ch/mm/Document/News/NewsGeneral/16/81/62/2015-02-Rio2016-QualificationSystem-FINAL-RoadCycling-EN_English.pdf

0
roelieman2 17 mei 2016 om 13:29

@sebas
Gesink in Quebeq en emilla toch al sprintjes gewonnen en ook in etappes altijd bij de beste in een groepje. Kelderman dit jaar gezien in ruta del sol en baskenland. Tevens hebben alle drie goede uitslagen staan, maar hoewel ik erg een fan ben van bauke, is hij echt een volger. Je zal hem nauwelijks zien aanvallen. Voor een top 10 of top 15 klassering leuk, maar ik denk toch dat de andere twee meer een winnaarsmentaliteit hebben. Mollema sterk in het hoofd en komt daardoor erg ver, maar heeft naar mijn mening net iets tekort om echt grote overwinningen te halen. Altijd goed maar nog echt top( behalve in de vuelta van 2011). Erg jammer want iedereen gunt hem het wel!

0
Tinkerbell 17 mei 2016 om 13:57

@Hoebele
Punt 2 geeft meteen maximale quota per land, bij de mannen maximaal vijf renners per land en bij de vrouwen maximaal vier rensters per land dus heeft NL wat de dames betreft de maximale score. Al dacht ik zelf eerst ook dat er bij de vrouwen ook sprake was van vijf rensters per land.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone