Marianne Vos genoodzaakt om programma aan te passen

dinsdag 2 juni 2015 om 15:01
Marianne Vos genoodzaakt om programma aan te passen

Marianne Vos keert voorlopig nog niet terug in competitie. Ze kampt dit jaar al met verschillende blessures en kiest er nu voor om rust te houden. Op deze manier hoopt de voormalig wereldkampioene volledig te herstellen.

Haar ploeg Rabobank-Liv liet in een persbericht weten dat het nog niet duidelijk is wanneer de regerend Olympisch kampioene weer terugkeert in competitie. “Marianne voelt zich nog niet fit genoeg om zich gedegen te kunnen voorbereiden en daadwerkelijk wedstrijdklaar te zijn. Om de voorbereiding verantwoord aan te pakken, is er in overleg met het management voor gekozen om de doelen voor dit jaar even los te laten en het herstel eerst geheel te laten voltooien”, klinkt het bij het team.

Vos zelf laat in een tweet weten erg teleurgesteld te zijn om de komende wedstrijden te missen, maar dat meer training echt noodzakelijk is. Eén van de wedstrijden die komende maand op het programma van de Nederlandse stond was de wegwedstrijd van de Europese Spelen in Baku, Azerbeidzjan.

Dit artikel delen:

31 Reacties

sooike 3 juni 2015 om 14:45

“verkleedde” leraren, “vindingreikheid” , jongens hoe krijg je het uit je machine !

sooike 3 juni 2015 om 14:48

Marianne bleef (te) lang blessurevrij voordat ze ging beseffen dat haar programma bijna niet te doen was. Behalve de wedstrijden ook nog opdraven voor allerlei bijkomende verplichtingen als BN-er, interviews, verkiezingen, clinics etc. Eens breekt het lijntje…nu dus! Marianne, wees in godsnaam veel zuiniger op jezelf en je lijf. Begin straks niet te vroeg en wellicht komen je topprestaties dan weer terug. Ik hoop het in ieder geval wel !

klootje kriekeljon 3 juni 2015 om 14:54

Misschien is Geocaching wat voor Schipperaar en Alsjewint?
https://www.geocaching.com/play

schipperaar 3 juni 2015 om 15:52

@sooike
Als Marianne al onzer raad moet opvolgen, stapt ze nooit meer op de fiets, zullen we het gewoon aan haar overlaten, ze is oud en wijs genoeg en traint met gezond verstand. En van lintjes knippen krijg je geen blessure tenzij je niet oplet.
Met hamstrings weet je het nooit, de Jong was ook weer fit vorig wk maar moest na 20min weer naar de kant met zelfde euvel, kostte ons misschien wel de wereldtitel.

schipperaar 3 juni 2015 om 16:24

@kk
Bedankt voor de tip en al 30 reacties voor Marian, gaat de goede kant op.

alsjewint 3 juni 2015 om 17:51

@kk

Ik zal me er eens in verdiepen of geocaching wat voor me is. Tijden veranderen, en ik kan me nauwelijks voorstellen dat de piraterij op de weg van een groep vossenjagende wielrenners op de zondagochtend in de tegenwoordige tijd nog goed zou gaan.

@schipperaar

Nog bedankt voor jouw buitengewoon smeuige anekdotes over jouw ervaringen met de vossenjachten. Herkende er veel van en had gisterenavond laat er nog steeds binnenpretjes over.

@Sooike

Meestal krijg je wel signalen van je lijf als je teveel arbeid verricht. Dat uit zich dan in minder snel herstel of minder zin om te trainen. Ik weet niet of Marianne die signalen ook had, maar ze negeerde, of dat het bij haar niet aan de orde was. Hoe dan ook, ik hoop dat ze weer terug fit geraakt en grootse dingen kan laten zien.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair