Marianne Vos duikt weer het veld in

Marianne Vos duikt weer het veld in

foto: WielerFlits

maandag 5 december 2016 om 20:48

Marianne Vos gaat weer veldrijden. De 29-jarige wielrenster van Rabo-Liv (vanaf 1 januari WM3) trapt haar crossseizoen af op 17 december in de Scheldecross van Antwerpen. Daarnaast hoopt de zevenvoudig wereldkampioene in het veld mee te doen aan drie World Cups en het wereldkampioenschap in Luxemburg.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Vos zal in eigen land onder meer te zien zijn in Surhuisterveen, Sint-Michielsgestel en mogelijk ook Hoogerheide. “Het veldrijden past in het trainingsprogramma ter voorbereiding op het wegseizoen. Waar mogelijk wil Marianne Vos klinkende resultaten in het veld boeken”, aldus haar ploeg op de website.

Vorig jaar liet Vos haar veldritcampagne schieten.

Crossprogramma Marianne Vos, winter 2016-2017

  • 17 december: Scheldecross Antwerpen
  • 23 december: Superprestige Diegem
  • 26 december: Wereldbeker Heusden-Zolder (indien geselecteerd)
  • 29 december: Azencross Loenhout
  • 1 januari: GP Sven Nys Baal
  • 4 januari: Internationale Centrumcross Surhuisterveen
  • 8 januari: Nederlands kampioenschap Sint-Michielsgestel
  • 15 januari: Wereldbeker Rome (indien geselecteerd)
  • 22 januari: Wereldbeker Hoogerheide (indien geselecteerd)
  • 28 januari: Wereldkampioenschap Bieles (indien geselecteerd)
Dit artikel delen:

11 Reacties

lathumnees 5 december 2016 om 21:20

Gaaf!!

0
HoofdIsVrij 5 december 2016 om 21:21

Hopelijk wordt ze wel geselecteerd. Ben wel benieuwd wie op het moment beter is, zij of Thalita de Jong.

0
Arry1337 5 december 2016 om 21:33

Wat we in Nederland hebben bij de vrouwen qua vertegenwoordiging tegenover wat de Mannen hebben in België is zowat vergelijkbaar wanneer Vos haar niveau weer haalt (Vos, de Jong, de Boer – van Aert, Sweeck, Pauwels/Aerts). Vice versa geld dit voor de Mannen in Nederland (v.d. Poel & v.d. Haar) en de Vrouwen in België (Cant & van Loy).

Wel grappig

0
DaveEvans 5 december 2016 om 22:20

Indien geselecteerd??? Hallo we hebben het over Marianne Vos! Als je die niet selecteert snap je er niks van…..

0
Imbatido 5 december 2016 om 22:38

Mooi dat ze weer gaat crossen en best een behoorlijk programma. Nederland kan ook met een leuke selectie naar het WK met naast Vos, Thalita de Jong, Sophie de Boer, Maud Kaptheijns en Lucinda Brand. Hopelijk gaat Anna van der Breggen in de komende jaren ook wat meer crossen rijden.

0
harry40jenny42 6 december 2016 om 07:30

Mooiste bericht van dit jaar ! We zien ernaar uit

0
Kaunertal 6 december 2016 om 07:42

@DaveEvans: Zolang je niet in de top 50 van de ranking staat, heb je niet automatisch startrecht. Wanneer er 8 of meer deelneemsters uit één land in de top 50 staan en van hun startrecht gebruik maken, mag er zelfs niet iemand van buiten de top 50 geselecteerd worden.

Op dit moment heeft Nederland vier fitte rensters in de top 50: De Boer, De Jong, Kaptheijns en Brand en drie rensters die de stap naar de top 50 dit of volgend weekend zouden kunnen maken: Van den Hoek, Alvarado en Bakker. Het is dat Van Paassen gestopt is en Stultiens het veldritseizoen waarschijnlijk laat schieten om volledig terug te komen van een blessure, want anders zou Vos niet eens geselecteerd kunnen worden.

Een fitte Vos hoort natuurlijk wel bij de beste vijf veldrijdsters van Nederland. Ik verwacht echter niet dat ze zomaar even beter is dan het eerste rijtje van vier en heb daarbij mijn twijfels of ze überhaupt aan het niveau van De Jong kan komen. Het wordt in elk geval een interessante periode waarbij het om de overwinningen spannender zal zijn bij de dames dan bij de heren.

0
HennieK 6 december 2016 om 13:45

Een fitte Vos hoort bij de 5 beste veldrijders van NL? Een fitte Vos is altijd top 2/3 van de wereld.

0
schipperaar 6 december 2016 om 14:41

Bewijst natuurlijk al jaren dat cross een ideale basis is voor het wegseizoen zolang ze niet teveel vergt van haar fragiele lijf.

0
zacht 6 december 2016 om 21:16

Dubbelslag voor de redactie: een nieuwsbericht over vrouwenwielrennen én over cyclocross. En dat zonder Puck Moonen of haar vriendje te noemen. Ik ben blij.

0
noordhollander 8 december 2016 om 06:55

ben het helemaal met hennieK eens ,een fitte vos is altijd podium kandidaat

0

Headlines

Populair

Materiaalzone