Marianne Vos: “Dit geeft aan dat ik op de goede weg ben”

donderdag 31 maart 2016 om 08:49
Marianne Vos: “Dit geeft aan dat ik op de goede weg ben”

Foto: Marcel Koch

Marianne Vos boekte gisteren tijdens Pajot Hills Classic haar eerste UCI-zege in anderhalf jaar. In Gooik bleek zij met een lange powersprint de sterkste renster. “Ik ben heel erg blij met deze overwinning na een moeilijke periode. Dit geeft in ieder geval aan dat ik weer op de goede weg ben”, vertelt zij op de site van haar ploeg Rabo-Liv.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
De oud-wereldkampioene kende een zware dag. “Ik heb het zelf wel zwaar gehad onderweg; voornamelijk op de Muur van Geraardsbergen, maar ik zat steeds wel mee van voren. Door het aanvallen en pareren van de andere rensters, kon ik na de heuvelzone weer enigszins op adem komen voor de finale.”

Het was de bedoeling dat zij daar teamgenote Pauline Ferrand Prevot zou lanceren. “Ik zat met Pauline goed gepositioneerd voor de spint en na de eerste aanzet op 220 meter zag ik dat ik een gaatje had.” Met anderhalve fietslengte verschil kwam Vos vervolgens als eerste over de finish. Na afloop kwam de ontlading met vrijwel de complete ploeg. “Heel erg blij en heel mooi om dit gevoel met het team te kunnen delen”, aldus Vos.

Vos staat, zoals zij enkele weken al geleden al gemeld had in WielerFlits Live, rijdt dit weekend niet de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Rabo-Liv start zondag met Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Pauline Ferrand-Prevor, Thalita de Jong, Anouska Koster en Kasia Niewiadoma.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Scibby 31 maart 2016 om 09:26

Was Pauline net zo blij?

0
rahimns 31 maart 2016 om 09:29

Ik heb wat foto’s gezien en of Pauline kan heel goed acteren of ze was idd blij voor Marianne.

0
noordhollander 31 maart 2016 om 09:48

zou niet weten wie dit haar niet gunt in het vrouwenpeleton,volgns mij is deze vrouw best gelieft in de wielerwereld

0
Hakkie2 31 maart 2016 om 09:52

Sowieso lijkt dat echt een ploeg te zijn die voor elkaar door het vuur gaat, ondanks de grote hoeveelheid kopvrouwen. Ze rijden altijd voor elkaar.

0
Hoebele 31 maart 2016 om 16:17

PFP kwam niet over Guarnier en Lepistö heen, dus ze zal blij zijn dat nu teminste een ploeggenote wint. En niet zo maar eentje. Mooi dat Vos op de goede weg terug is!

@Hakkie: Ook Boels en Wiggle hebben genoeg kopvrouwen en daar gunnen ze elkaar ook hun overwinningen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone