Marianne Vos derde: “Het was flink koers, dan liegt de Cauberg niet meer”

zondag 21 april 2019 om 15:48

Marianne Vos eindigde in de Amstel Gold Race als derde. De kopvrouw van CCC-Liv won de sprint van een groepje, achter de ontsnapte Katarzyna Niewiadoma en Annemiek van Vleuten. Op de Cauberg kon Vos die twee niet volgen, zegt ze tegen WielerFlits: “Het was al flink koers en dan liegt de Cauberg niet meer.”

Vos zat in het wiel van Niewiadoma op het moment van de aanval op de laatste keer Cauberg. Vervolgens moest ze ook Van Vleuten laten gaan. “Ik heb niet gevloekt, op dat moment is de koers eerlijk. Kasia was zeker de sterkte en bij Annemiek kon ik ook niet aanhaken. Dan is het gewoon zo. Het was al flink koers en dan liegt de Cauberg niet meer”, aldus Vos.

Samen met ploeggenote Ashleigh Moolman reed Vos een aanvallende koers, dat was met opzet. “We wilden graag vroeg de koers maken om het hard te krijgen en de beste in de finale te krijgen”, zegt ze. Het werd uiteindelijk een derde plaats. “Het is natuurlijk balen als je niet wint, maar tegen deze twee is het geen schande om te verliezen. Uiteindelijk is het een nipte derde plaats, dus dan is het mooi om een podiumplaats mee te nemen na het werk van de ploeg.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair