Marianne Vos boekt ritzege in Aviva Women’s Tour

zaterdag 18 juni 2016 om 15:04
Marianne Vos boekt ritzege in Aviva Women’s Tour

Foto: Theo Southee / Aviva Women's Tour

Opnieuw succes voor Marianne Vos in de Aviva Women’s Tour. Nadat ze eerder deze week al een dagje de leiderstrui mocht dragen, boekte de renster van Rabobank-Liv vandaag haar eerste ritzege van deze ronde. Ze troefde in Stoke-on-Trent de Canadese Leah Kirchmann (Liv-Plantur) en de Zweedse Emma Johansson (Wiggle High5) af.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Lizzie Armitstead, gisteren winnares van de derde etappe, blijft aan de leiding in het algemeen klassement. Ashleigh Moolman (+8 sec) en Elisa Longo Borghini (+10 sec) bezetten de andere podiumplaatsen. Vos klimt een plaatsje van vijf naar vier, op vijftien seconden van Armitstead. De rittenkoers door Groot-Brittannië eindigt zondag met een etappe naar Kettering.

Rabo-succes in Italië
Naast Vos wist ook Katarzyna Niewiadoma namens Rabo-Liv te winnen vandaag. Dat deed de Poolse renster in de Giro del Trentino voor vrouwen, een 2.1-koers op de dameskalender. In een 104 kilometer lange bergetappe klopte de Europese kampioene Soraya Paladin uit Italië. Bekijk hier de uitslag.

Dit artikel delen:

5 Reacties

toke 18 juni 2016 om 15:11

Goed gedaan meske.

0
pirazzi 18 juni 2016 om 15:15

Jeuj.

0
schipperaar 18 juni 2016 om 15:40

Klasse Marianne, je lach overwint alles, hopelijk terug op oude nivo.

0
Hoebele 18 juni 2016 om 20:02

Wie had dit een half jaar geleden durven hopen…

0
schipperaar 19 juni 2016 om 09:35

Over allround gesproken trouwens, k.immen, tijd en veldrijden en ook sprintend bergop iedereen de baas. Hopelijk staat ze er in Rio en jammer dat de ploegentijdrit niet meer bestaat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone