Marianne Vos begint in Nacht van Woerden aan veldritseizoen

donderdag 20 oktober 2022 om 09:36
Marianne Vos begint in Nacht van Woerden aan veldritseizoen

foto: Cor Vos (archief)

Marianne Vos zal op dinsdag 25 oktober, voor het eerst sinds haar wereldtitel, weer het veld induiken. De renster van Jumbo-Visma trekt naar Woerden voor de Kiremko Nacht van Woerden, zo meldt Cyclingonline.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 35-jarige Vos begint in Woerden met andere woorden aan haar crosscampagne. Het is de eerste keer dat de Nederlandse haar (achtste) regenboogtrui in wedstrijdverband zal tonen, nadat ze in het Amerikaanse Fayetteville na een spannend duel wist af te rekenen met haar landgenote Lucinda Brand.

Vos zal het dinsdag in de Kiremko Nacht van Woerden zeker niet op een presenteerblaadje krijgen, aangezien ze het zal moeten opnemen tegen onder meer Shirin van Anrooij, Aniek van Alphen, Blanka Kata Vas, Puck Pieterse en Manon Bakker. Ook Ellen Van Loy, gelegenheidscrosser Lorena Wiebes en Maud Kaptheijns staan op de startlijst.

Vos doet komende zaterdag overigens eerst nog mee aan de tweede editie van het NK gravel in het Gelderse Epe.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Rondje 25 20 oktober 2022 om 12:57

Goed nieuws. Vos, Pieterse, Kastelijn en Van Anrooij waren zo’n beetje de laatste Nederlandse toppers die nog niet hadden gekoerst in het veld bij de elite. Vandaag Van Anrooij in Ardooie en zondag Pieterse in Tabor. Vos dus a.s. dinsdag in Woerden. Kastelijn is mij nog niet bekent. Heeft ook lang op de weg gekoerst.
Jammer voor de buitenlanders maar de top tien zal ook dit jaar erg oranje gekleurd zijn vrees ik.

0
Theo Bovengemiddelkamp 20 oktober 2022 om 16:09

Komen er eigenlijk ergens beelden van de Nacht van Woerden? En is er ook ergens een samenvatting te zien van de GP Oisterwijck?

0
Oblomov 20 oktober 2022 om 22:38

Denk dat het antwoord op beide vragen nee is.

0
Oblomov 20 oktober 2022 om 22:54

Opmerkelijk vroege rentree in het veld van Vos. Meestal gaat ze pas in december van start. Of zou ze een paar wedstrijden rijden en er dan een maandje tussenuit gaan, net als vorig jaar? Toen zelfs twee maanden.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone