Mareczko snelste in massasprint Qinghai Lake

Mareczko snelste in massasprint Qinghai Lake

foto: Marcel Koch

maandag 18 juli 2016 om 08:52

In de Tour of Qinghai Lake (2.HC) is de tweede etappe gegaan naar Jakub Mareczko. De jonge Italiaan van Wilier-Southeast was de beste in de straten van Datong na een etappe 165 kilometer. Marko Kump en Jesse Kerrison eindigden op de plekken twee en drie.

Op drie kilometer van de finish werden de laatste vluchters ingerekend, waarna een massasprint moest bepalen wie met de ritzege naar huis ging. Gisteren werd de eerste rit gewonnen door Miguel Rubiano. Hij deed dat nadat in de sprintvoorbereiding een toeschouwer het peloton inliep en voor een massale valpartij zorgde. De Oekraïner Vitaly Buts van Kolss BDC heeft de leiding in het klassement overgenomen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 18 juli 2016 om 11:27

Maar 3 Chinese ploegjes in deze koers (van de 12) en maar 7 Chinese renners. Want bij die drie Chinese ploegen vooral buitenlandse renners, waaronder Rubiano. Daar is niks mis mee, maar wel jammer dat de Chinese ploegen die vooral met (goede) Chinese renners rijden niet meedoen (En vorig jaar ook al niet). Bij Hengxiang rijden de beste Chinese renners (waaronder Meiyin Wang) en ook bij Giant-ChampionSystem rijden enkele goede renners.
Die twee ploegen zouden er toch minstens bij moeten zijn.

SolerEritrean 18 juli 2016 om 12:09

@Verweggistan

Idd waar, probleem is tweeledig: 1) Goede Chinese ploegen niet uitgenodigd 2) Andere Chinese ploegen gevuld met 3e rangs buitenlanders.

Laatste nieuws

Materiaalzone